Kyrkor

Ni är alla välkomna att besöka våra fyra kyrkor. De är öppna dagtid för ljuständning, meditation eller kanske bara för en liten titt.

Sankt Olovs kyrka

Mitt i Skellefteå står denna ståtliga kyrka som är byggd i början av 1900-talet. Den ligger 50 meter från E4:an men ändå kan man uppleva lugnet inne i kyrkan. Plats för 550 personer. Hörslinga finns. I församlingsgården strax intill finns en samlingssal med plats för 120 personer och där finns hörslinga. På nedre plan ligger Café Canalen med plats för 70 personer.

Sankt Olovs kyrka
Foto: Sankt Olovs församling

Morö Backe kyrka

Den röda träkyrkan, med sin vilsamma gudstjänstlokal, byggdes i slutet av 1970-talet. Den har utvecklats till en fin samlingspunkt för området. Det första som möter en är en sprakande eld i foajens öppna spis. Plats för 270 personer och vid borttagande av skjutvägg 350 personer. Hörslinga finns.

Alhemskyrkan

I nära anslutning till skog och natur ligger Alhemskyrkan, som byggdes på 60-talet. Plats för 175 personer. Hörslinga finns. På området ligger skogskyrkogården, församlingens största gravområde, med Jakobs källa som meditationsplats.

Bergsbykyrkan

På en klippa, sju kilometer utanför centrum mot Skelleftehamn, ligger Bergsbykyrkan som kommit att bli en central punkt för de 2 000 invånarna. Här finns till exempel kommunens fritidsgård för ungdomar. Bergsbykyrkan är en samarbetskyrka med EFS. Läs mer!