Rättvisemärkt - Fairtrade

Välj att köpa Fairtrade-märkta produkter. Då skapar du också förutsättningar för odlare och anställda i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Varor finns året runt i Sankt Olovsgården, Alhems kyrka, Moröns bönhus och Morö Backe kyrka. Bra presenter och bra för egen användning.

Här följer några påståenden som ligger bakom Fairtrade. Odlare och anställda får förbättrade ekonomiska villkor. Premier ges till investeringar i lokalsamhälle och verksamhet. Barnarbete och diskriminering motverkas. Demokratin och organisationsrätten främjas. Miljöhänsyn och ekologisk produktion främjas.
I Sankt Olovs församling finns försäljning av Fairtrade-märkta varor. Det kan vara kryddor, teer, godis, textilier, presentartiklar och mycket annat. Välkommen att besöka församlingens försäljningsställen.

Läs mer på www.fairtrade.se