Foto: Emma Dahlbäck/IKON

Konfirmation

Konfirmationen handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om livet och allt som livet rymmer: dig och kompisarna, kärleken och tron, Jesus, orättvisorna och Gud. Konfirmera dig med oss under våren 2021. Just nu sker undervisningen via zoom.

De flesta som är med i en konfirmandgrupp är mellan 13-16 år. Är du intresserad av att få veta mer om möjligheterna till konfirmation inom Svenska kyrkan i San Francisco? Under våren kommer vi erbjuda möjlighet till konfirmation både via distans och om möjligt träffar i kyrkan. Vi kommer även samarbeta med Svenska kyrkan i LA och försöka anordna något tillfälle för grupperna att mötas.

Välkommen att oss via e-post sanfrancisco@svenskakyrkan.se, eller telefon 925-357-7145. Informationsträff för intresserade i december.

Vi ser fram emot att höra av er!

Konfirmandtiden är ett minne för livet

Konfirmation handlar om Gud och om det du tycker är viktigt i livet. Vi vill ge dig en chans att lära dig mer om kristen tro och det är okej att fråga om allt.

Det år du fyller fjorton får du en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan. Ordet konfirmation betyder bekräftelse och med det menar man i kyrkan bekräftelse av ditt dop och dig. När du döps får du löftet att Gud alltid finns med dig genom livet, oavsett vad som händer. Under konfirmandtiden får du möjlighet att upptäcka vad det betyder.

Träffas ofta eller åka på läger

Konfirmandtiden kan se ut på olika sätt. I en del församlingar träffas konfirmandgruppen regelbundet under ett läsår, antingen varje vecka eller en hel helg i månaden. I andra församlingar koncentreras konfirmandtiden till några veckor på sommarlovet. Då kan det handla om läger med olika inriktning beroende på vad du är intresserad av. Oavsett vilket alternativ du väljer tar det ungefär lika lång tid sammanlagt att konfirmeras.

Nya kompisar och mer kunskap

Om du väljer att konfirmera dig hoppas vi att du efteråt ska känna att du fått svar på dina frågor, att du fått många nya kompisar och haft en jätterolig tid, och att du lärt dig mer om Gud, Jesus, livet och världen. Kanske var kristen tro något för dig, kanske inte, men du vet vad det handlar om.