Foto: Emma Dahlbäck/IKON

Konfirmera dig hos oss!

Konfirmationen handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om livet och allt som livet rymmer: dig och kompisarna, kärleken och tron, Jesus, orättvisorna och Gud. Konfirmera dig med oss under våren 2022. Undervisningen sker via zoom och med träffar i kyrkan. Anmäl intresse till kristin.hamren@svenskakyrkan.se - första informationsträff i början av december.

Konfirmera dig hos oss!

Konfirmation handlar om kristen tro. Och kristen tro handlar om livet och allt som livet rymmer: dig och kompisarna, kärleken och tron, Jesus, orättvisorna och Gud. Konfirmera dig med oss under våren 2022.

En hälsning från konfirmand Elsa från förra terminen:

”Hej konfirmander! Jag konfirmerade mig i San Fransisco under 2020-2021. Det var lärorikt att få veta mer om bibeln, kristendomen och olika sätt att se på gud. Det var också kul att träffa andra svenskar i min ålder här i USA. På grund av covid var det mesta online. Men i slutet när vi äntligen kunde träffas på riktigt, så var det väldigt roligt och jag fick fina minnen med både de andra konfirmanderna och prästerna.”

Med vänliga hälsningar, Elsa Axelsson

Undervisningen sker via zoom och vi kan därmed ta emot konfirmander från hela västra USA. Präst Joakim Schröder med lång erfarenhet av många konfirmationsläger håller i undervisningen.

Förutom att ta del av konfirmandundervisning är detta ett perfekt sätt att lära känna andra svenska ungdomar på västkusten och upprätthålla svenskan.

De flesta som är med i en konfirmandgrupp är mellan 13-16 år. Vi samarbetar även med Svenska kyrkan i LA och kommer anordna tillfälle för alla konfirmander att mötas vid ett läger av något slag under senare delen av våren. Sedan kan konfirmationen ske i SF, LA och eventuellt på andra orter beroende på hur gruppen ser ut.

Välkommen att höra av dig till oss via e-post sanfrancisco@svenskakyrkan.se, ellertelefon 925-357-7145. Informationsträff kommer ske för intresserade i början av december.

Vi ser fram emot att höra av er!

Konfirmandtiden är ett minne för livet

Konfirmation handlar om Gud och om det du tycker är viktigt i livet. Vi vill ge dig en chans att lära dig mer om kristen tro och det är okej att fråga om allt.

Det år du fyller fjorton får du en inbjudan till konfirmation från Svenska kyrkan. Ordet konfirmation betyder bekräftelse och med det menar man i kyrkan bekräftelse av ditt dop och dig. När du döps får du löftet att Gud alltid finns med dig genom livet, oavsett vad som händer. Under konfirmandtiden får du möjlighet att upptäcka vad det betyder.

Träffas ofta eller åka på läger

Konfirmandtiden kan se ut på olika sätt. I en del församlingar träffas konfirmandgruppen regelbundet under ett läsår, antingen varje vecka eller en hel helg i månaden. I andra församlingar koncentreras konfirmandtiden till några veckor på sommarlovet. Då kan det handla om läger med olika inriktning beroende på vad du är intresserad av. Oavsett vilket alternativ du väljer tar det ungefär lika lång tid sammanlagt att konfirmeras.

Nya kompisar och mer kunskap

Om du väljer att konfirmera dig hoppas vi att du efteråt ska känna att du fått svar på dina frågor, att du fått många nya kompisar och haft en jätterolig tid, och att du lärt dig mer om Gud, Jesus, livet och världen. Kanske var kristen tro något för dig, kanske inte, men du vet vad det handlar om.