Svenska Kyrkan hjälper dig att handla

Tillhör du en riskgrupp och vill ha hjälp med handlingen? Då finns det några olika möjligheter i vår församling

På fredagar mellan klockan 13 och15 står vi utanför Ica Hedared och är redo attt hjälpa dig. Du lämnar din handlingslista till oss och vi går in och handlar åt dig medan du kan ta en kopp kaffe utanför affären.

Ett annat alternativ är det erbjudande som Borås stad i samarbete med Svenska Kyrkan och andra frivilligorganisationer erbjuder; Du som är över 70 år eller tillhör annan riskgrupp och bor i Borås Stad få livsmedel levererat till ditt hem. Du betalar för maten, men färdtjänstens chaufförer kör hem den till dig utan kostnad. Ica Köpet i Sandared erbjuder denna tjänst. Ring till Ica Köpet för att beställa dina varor, 033-255019

Så här går det till:

Du ringer till den av butikerna som ligger närmast ditt hem eller den du brukar handla i och gör en beställning.
Du och butiken gör själva upp om hur betalningen ska gå till.
Du får lämna önskemål om när varorna ska levereras och du måste beställa senast dagen innan önskad leverans. Repektive butik har olika sluttider på dagen när sista beställning kan göras för leverans dagen efter, kontakta din butik för mer information. De tider som är aktuella för leverans är tisdag till fredag klockan 8.30–14 och 17–22.
Butiken plockar ihop dina varor och ser till att de levereras hem till dig med hjälp av färdtjänsten.
Om varan du har beställt inte finns i lager har butiken rätt att ersätta den med en liknande vara.

Skulle inget av dessa alternativ fungera för dig går det också bra att ringa våra diakoner; Ing-Marie Hellsing 033-22 57 67 eller Göran Eskilsson 033-22 57 54 så kan de hjälpa dig.