Other languages with Google Translate

Tre val

I kyrkovalet kan du rösta i tre val, kyrkofullmäktige här i Saltsjöbaden, Stockholms stiftsfullmäktige och kyrkomötet.

Val till kyrkomötet

Gula valsedlar
Kyrkomötet är Svenska kyrkans högsta beslutande organ. Det beslutar om kyrkans gemensamma och övergripande frågor. Kyrkomötet behandlar också frågor om hur t ex kyrkan ska arbeta med klimatfrågor och vilka psalmer som ska finnas i psalmboken.

dessa nomineringsgrupper ställer upp för val till Kyrkomötet

Arbetarepartiet - Socialdemokraterna
Borgerligt alternativ
Centerpartiet
Frimodig kyrka
Fria liberaler i Svenska kyrkan FISK
Gröna Kristna
Kristdemokrater i Svenska kyrkan
Kyrklig samverkan i Visby stift
Miljöpartister i Svenska kyrkan
Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan
Sverigedemokraterna
Trygghetspartiet
Vänstern i Svenska kyrkan
Vägen
Öppen kyrka – en kyrka för alla

TIPS 1: Vad vill nomineringsgrupperna i kyrkomötet? För att få en överblick finns en sammanställning av hur de svarar på frågorna:
Vilka är de tre viktigaste frågorna för er nomineringsgrupp?
Varför tycker ni att väljarna ska rösta på er och inte på någon annan nomineringsgrupp?
Vilken är enligt er nomineringsgrupp Svenska kyrkans viktigaste utmaning och hur ska den bemötas?
Läs svaren här:

TIPS 2: Lyssna på hearing med representanter från samtliga 11 nomineringsgrupper i Kyrkomötet. Moderatorer: Pontus Håkansson, reporter på Kyrkans Tidning och Niklas Eklöv, enhetschef på Svenska missionsrådet. Lyssna här:

Val till stiftsfullmäktige

Rosa valsedlar
Svenska kyrkan är indelad i 13 stift. Saltsjöbadens församling tillhör Stockholms stift. Stiftens främsta uppgift är att stödja församlingarna i deras verksamhet och förvaltning. Stiftsfullmäktige är stiftets högsta beslutande organ.

dessa nomineringsgrupper ställer upp för val till stockholms stiftsfullmäktige:

Arbetarepartiet - Socialdemokraterna

Borgerligt alternativ
Centerpartiet
Fria liberaler i Svenska kyrkan FISK
Frimodig kyrka
Gröna Kristna
Kristdemokrater i Svenska kyrkan
Miljöpartister i Svenska kyrkan
Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan
Sverigedemokraterna
Vänstern i Svenska kyrkan
Öppen kyrka – en kyrka för alla

Val till kyrkofullmäktige

Vita valsedlar
Du väljer till kyrkofullmäktige i Saltsjöbadens församling. Kyrkofullmäktige har det övergripande ansvaret för församlingens ekonomi och verksamhetsinriktning.

dessa nomineringsgrupper ställer upp för val till kyrkofullmäktige i saltsjöbadens församling