Other languages with Google Translate

Rektor

En möjlighet för dig att leda och driva förskolan Nyckelpigan tillsammans med engagerade och professionella pedagoger.

Arbetsplatsen

I natursköna Saltsjöbaden ligger förskolan Nyckelpigan med sina fina lokaler, natursköna gård, granne med skogen samt nära till kommunikationer. Huvudman är Saltsjöbadens församling, som bedrivit förskoleverksamhet sedan 1991; vi har därmed konfessionella inslag i vår verksamhet i enlighet med skollagen. Vi har 72 barn fördelade på 4 avdelningar och en personalstyrka på 13 personer; förskollärare, barnskötare, kokerska, bitr. rektor samt rektor.

Vi anser att för en positiv utveckling och ett lärande ska ske måste barnet känna sig trygg, bekräftad och trivas i förskolan. Våra värdeord vilket är grunden för vår verksamhet och lärande är:

”Jag ser dig – Jag hör dig – Jag bekräftar dig – Så vill jag visa min empati och omsorg runt dig”

Vi tror på människans inneboende kraft att agera utifrån en vilja att ta ansvar, få möjlighet att påverka samt ta del i samhället, i det lilla och i det stora sammanhanget. Vår verksamhet ska ge förutsättningar för att skapa empatiska världsmedborgare, där vi tillsammans värnar om människan, djur och natur. Vi vill skapa tilltro, acceptans och påvisa att varje individ är unik och viktig med alla dess förmågor och egenskaper. Vår profil är hållbarhet, natur, musik och andlighet.

arbetsuppgifter

Som rektor har du det övergripande ansvaret och ska utveckla och driva verksamheten framåt utifrån styrdokument, skollag och läroplan med en väl genomtänkt pedagogisk grundsyn. I din roll kommer du ha ansvar för personal, arbetsmiljö, budget och att driva förskolans pedagogiska arbete framåt utifrån systematiskt kvalitetsarbete. Du ska medverka till en positiv och utvecklande miljö, med god balans av omsorg och lärande. Vi vill att du aktivt bidrar till att skapa ett positivt arbetsklimat, agerar utifrån kristna värderingar och ha ett gott samarbete tillsammans med barn, vårdnadshavare, personal samt kyrkan.

kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare med legitimation och med erfarenhet av chefs- eller arbetsledarskap i förskoleverksamhet. Du har gått eller ser positivt på att gå Rektorsprogrammet enligt läroplanens riktlinjer. Ditt ledarskap präglas av en tydlig och klar ledning och med ett genuint intresse för det pedagogiska arbetet och likabehandling. Du har kapacitet att jobba med delmål och mål, förmåga att lyssna, agera med flexibilitet, inspirera, organisera för delaktighet samt har modet att leda och fatta beslut. Ditt sätt att möta människor är med värme, omsorg och respekt, som skapar entusiasm och arbetsglädje. Som person är du driftig, glad, trygg och har en god social förmåga i mötet med barn och vuxna.

Personalförmåner

Vi har fri läkarvård, arbetskläder, friskvårdsbidrag på 2500kr/år samt 1 fri friskvårdsdag per termin och gratis pedagogiska måltider. Som tillsvidareanställd slutar Du mellan kl 13-15 dag före röd dag.

Anställningsform

Tillsvidare. Vi tillämpar provanställning på 6 månader.

Tjänstgöringsgrad

80-100%

Lön

Individuell lönesättning

Information om tjänst och ansökan

Tillträde 13 januari 2020 eller efter överenskommelse. Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 25 nov 2019. Tillsättning sker löpande, vilket kan innebära att tjänsten tillsätts innan ansökningstiden löpt ut. Ansökan skickas till saltsjobaden.forsamling@svenskakyrkan.se

Inför rekryteringen undanber vi bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Erika Klingemo, rektor Nyckelpigan, 08-748 19 35
Claes-Otto Hammarlund, tf. kyrkoherde i Saltsjöbadens församling, 08-748 19 11
Ingela Robin, facklig representant, 08-748 19 32

Välkommen till Saltsjöbaden!

Här hittar du länkar som gör att du lättare lär känna Saltsjöbadens församling.

Konserttips, tankar inför söndagen, stämningsögonblick, bilder från grupper och händelser. Facebook är ett sätt att få ”uppleva” lite av stämningen i församlingen.

>>Uppenbarelsekyrkan
Uppenbarelsekyrkan är en unik kyrka, ritad av Ferdinand Boberg. Nathan Söderbloms tankar om hur Gud talar till människan har präglat utformningen av Uppenbarelsekyrkan.

>>Skogsö
Skogsö kyrkogård och kapell, ritade av Erik Bülow-Hübe och invigdes 1921. Skogsö kyrkogård med sitt kapell är en omtyckt plats för olika kyrkliga verksamheter och inte minst för rofyllda strövtåg och enskild meditation.