W A Mozart: Missa Brevis Kv 220 (Spatzenmesse)

Nyhet Publicerad

Mässa på Tacksägelsedagen med Saltsjöbadens kyrkokör, solisterna Lisa Carlioth, Anna Zander Sand, Johan Christensson, Håkan Ekenäs samt stråkensemble, trumpeter och pukor. Efter mässan säljer internationella gruppen äppelkakor mm till stöd för de som drabbats av jordbävningen på Haiti. Söndag 10 oktober kl 11.00, Uppenbarelsekyrkan

Medverkande:
Saltsjöbadens kyrkokör
Lisa Carlioth, solist
Anna Zander Sand, solist
Johan Christensson, solist
Håkan Ekenäs solist
Stråkensemble, trumpeter och pukor
Katja Själander dirigent
Carina Nilsson präst

Efter mässan säljer internationella gruppen äppelkakor mm till stöd för de som drabbats av jordbävningen på Haiti.

Söndag 10 oktober kl 11.00, Uppenbarelsekyrkan

Nödrop för Haiti!

Lördagen den 14 augusti drabbades Haiti av en jordbävning. Skalvet hade en magnitud på 7,2 på Richterskalan och det har skapat fullständiga eller stora skador på kyrkor, sjukhus och bostäder. Hittills är över 1 400 dödsfall rapporterade och nu pågår ett intensivt sökande efter överlevande bland rasmassorna. Knappt två dygn efter jordbävningen träffades Haiti av orkanen Grace med kraftiga vindar och regn, vilket försvårar räddningsinsatserna. Landet lider redan av fattigdom och kämpar dessutom mot coronapandemin, samtidigt som det råder politisk oro efter mordet på president Jovenel Moïse för en dryg månad sedan. Tusentals haitier har förlorat sina hem och sover utomhus. Vårt stöd behövs!

Under de senaste åren har Act Svenska kyrkan genomfört flera utbildningar för att medarbetare hos partnerorganisationerna ska vara beredda att ställa om till akut hjälparbete vid naturkatastrofer. Arbetsmetoden innebär att lokalbefolkningen kan börja med det inledande katastrofarbetet, utan att behöva invänta hjälparbetare från omvärlden. Efter jordbävningen har delar av det långsiktiga insatserna ställts om till akuta åtgärder för att människor bland annat ska få tillgång till rent vatten, mat, sanitetsartiklar och psykosociala aktiviteter för både barn och vuxna.

Behovet av ekonomiskt stöd är stort. Act Svenska kyrkan har startat en katastrofinsamling för att stå beredda. Genom att ta upp kollekt, ge en extra anslagsgåva och lägga ut information på församlingens hemsida ger du möjlighet för fler människor att få hjälp.

Tillsammans gör vi skillnad!