Sommarkonserter i augusti

Nyhet Publicerad Ändrad

Munspel, barockviolin och trumpet. Jazz, Barocksonater och romantisk sekelskiftesmusik. Augusti bjuder på fyra härliga sommarkonserter i Uppenbarelsekyrkan med fri entré!

Sensommarjazz med Erik Söderlind & Niklas Fernqvist

Erik Söderlind och Niklas Fernqvist slår sig samman för att i sommar ge ett par utvalda konserter på intimt duoformat. Tätt samspel mellan två fantastiska musiker i både vackra och svängiga jazzlåtar som spänner mellan allt från Gershwin och Ellington till Lennon/McCartney, samt svenska jazzklassiker från Bengt Hallberg och Jan Johanssons repertoar.

29 augusti kl. 16.00, Uppenbarelsekyrkan
Fri entre! Begränsat antal besökare: (ca) 100 exklusive medverkande

TIDIGARE KONSERTER I DENNA SERIE

Ett pärlband av barocktoner

Barocksonater av bl.a. Biber.

Karl Nyhlin, teorb
Maria Lindal, barockviolin
Peter Lönnerberg, cembalo

22 augusti kl. 16.00, Uppenbarelsekyrkan
Fri entre! OBS: Begränsat antal besökare - 200 personer.

På spaning efter den tid som flytt

Stockholm Brass Quintet 

I programmet denna afton finner man romantisk sekelskiftesmusik signerad Victor Ewald, en smäktande madrigal av Carlo Gesualdo, men även ett lekfullt stycke av svenska Britta Byström inspirerat av Prousts romansvit "på spaning efter den tid som flytt". Konserten avslutas med verket Music for brass - sacred and profane, av doldisen George Walker. Ett mycket personligt och välklingande verk som Stockholm Brass Quintet är stolta över att få presentera för den svenska publiken.

ur Programmet
Byström – La Fugitive
Ewald – Brass quintet 1
Gesualdo- Asciugate I begli occhi
Walker- Music for brass

Stockholm Brass Quintet består av fem av Sveriges främsta brassmusiker och ensemblen har sedan starten 2010 hyllats för sin upptäckarlusta och sitt nyskapande. Bortglömda verk som samlat damm i bibliotekshyllor, har plockats fram och fått nytt liv genom ensemblens kritikerrosade inspelningar, nya verk för brasskvintett har skapats i nära samarbete med några av vår tids mest intressanta och framstående kompositörer. 

15 augusti kl. 18.00, Uppenbarelsekyrkan
Fri entre! OBS: Begränsat antal besökare - 200 personer.

En resa i jazz och folkton

Emil Ernebro & Filip Jers har turnerat land och rike runt de senaste åren och ikväll får de sällskap av folkmusikern Hanna Andersson. Musik av Duke Ellington, Toots Thielemans och Chet Atkins. Jazzmelodierna blandas med folkmusik från Uppland, Dalarna och Skåne. 

Filip Jers, munspel
Emil Ernebro, gitarr
Hanna Andersson, fiol

8 augusti kl. 18.00, Uppenbarelsekyrkan
Fri entre! OBS: Begränsat antal besökare - 200 personer.