Foto: Arne Hyckenberg

Det lackar mot Jul

Nyhet Publicerad

Musik har en förmåga att skapa en speciell känsla som vi förknippar med det som hör julen till. Inför årets största musikhögtid har Saltsjöbadens körer och musiker bråda dagar. Det ligger många repetitionstimmar bakom årets julkonserter. Engagemanget och längtan bland medverkande och konsertbesökare är stort. 

Söndag 11 december bjuds det på traditionella luciasånger och älskade Christmas Carols när det är dags för Saltsjöbadens Lucia- och julkonsert. Uppenbarelsekyrkan fylls av lucia, tärnor och stjärngossar med barn ur församlingens barnkörer tillsammans med Vokalensemblen Alicia och solister.

På luciadagen 13 december möts Saltarkören och folkmusikgruppen Venja i konserten ”Jul i folkton”. Efteråt julunch i församlingshemmet (obs anmälan)


Ingen jul i Saltis utan julspelet. Dan före dan, den 23 december tar julberättelsen form i drama och sång. Det är en lång tradition sedan 30-talet utan avbrott (förutom den digitala inspelningen under pandemin). I julspelet medverkar barn från barnkörerna, ideella medarbetare i församlingen, personal och professionella sångare. I vackra uppsydda kläder framför de julens berättelse om det lilla Jesusbarnet.

VÄLKOMMEN TILL UPPENBARELSEKYRKAN

Traditionsenligt dan före dan!

Julspelet i Saltis! Fredag 23 december kl 15 och 17.00, fri entré.