Barnkör, semlor och "gästmusiker"

Välkommen till Gudstjänst med små och stora söndag 11 februari kl 11.00, Uppenbarelsekyrkan. Barnkörerna sjunger tillsammans med Kerstin Andeby och Peter Wanngren som ligger bakom många kända barnkörsånger. Efteråt semlor.

Du har säkert hört några av Kerstin Andeby och Peter Wanngren sånger. Majas alfabets-sånger är nog den mest framgångsrika produktionen som både blivit grammisbelönad och sålt guld.

Kerstin Andeby arbetar med barn och musik på heltid bland annat producent, musiker och sångare. Kerstin har skrivit över 200 sånger för barn, som samtliga finns utgivna i någon form. För sitt mångåriga arbete med barn och musik fick hon Alicé Tegnér-priset 2004.

Peter Wanngren är musiker och sångare och arbetar som producent, arrangör och tekniker. Peter har också ett förflutet som filmdubbare. Visste du att han är den svenska rösten åt bl a Lucky Luke, Tiger och Babar.

Barnkörerna i Saltsjöbaden har genom åren sjungit många av deras verk. På fastlagssöndagen 11 februari sjunger körerna med Kerstin och Peter.

Fastlagssöndag är starten på ”Fastlagen” - tre festdagar innan fastan börjar. Förr var det ett sätt att äta upp sig innan den 40 dagar långa fastan. Det som vi i dag kallar för fastlagssöndagen, var den dag då Jesus och lärjungarna påbörjade vandringen mot Jerusalem och därför är temat på fastlagssöndagen ”Kärlekens väg”. Fastlagen avslutas på fettisdagen då många firar genom att äta en fastlagsbulle eller semla.

Vi avslutar denna gudstjänst med att gå till församlingshemmet och äta semlor.

Välkommen!