Kök

I köket på Nyckelpigans förskola lagar vi näringsriktig mat till de fyra avdelningarna.

Vår målsättning är att i den mån det går servera närproducerad mat med mycket grönt och lågt socker innehåll. Vi följer livsmedelsverkets riktlinje för barnomsorgen. Vi uppfyller kraven i nya livsmedelslagen.

Kökspersonalen är utbildad i HACCP, en vägledning som går ut på att klara lagens krav på riskanalyser i allt som har med livsmedelshantering att göra.

Till varje måltid serveras grönsaker och mjölk/vatten. Till mellanmål serveras filmjölk eller mjölk och hårt/mjukt bröd pålägg, frukt.

Telefon kök: 08-748 19 30

Matsedel

Vecka 23

Måndag: Stängt
Tisdag: Kinesisk kycklingsås med ris
Onsdag: Fiskgratäng med dragonsås
Torsdag: Blomkålsoppa med hembakat bröd
Fredag: Pasta med veganskt köttfärsås 

Vecka 24

Måndag: Chili con carne med ris
Tisdag: Pasta med skinksås
Onsdag: Fisk i röd currysås med kokosgrädde och potatis
Torsdag: Grönsaksoppa med hembakat bröd
Fredag: Planeringsdag 

Vecka 25

Måndag: Pasta med kycklingsås
Tisdag: Röd linser gryta med ris
Onsdag: Midsommarlunch
Torsdag: Smått och gott
Fredag: Glad midsommar!