Kök

I köket på Nyckelpigans förskola lagar vi näringsriktig mat till de fyra avdelningarna.

Vår målsättning är att i den mån det går servera närproducerad mat med mycket grönt och lågt socker innehåll. Vi följer livsmedelsverkets riktlinje för barnomsorgen. Vi uppfyller kraven i nya livsmedelslagen.

Kökspersonalen är utbildad i HACCP, en vägledning som går ut på att klara lagens krav på riskanalyser i allt som har med livsmedelshantering att göra.

Till varje måltid serveras grönsaker och mjölk/vatten. Till mellanmål serveras filmjölk eller mjölk och hårt/mjukt bröd pålägg, frukt.

Telefon kök: 08-748 19 30

Matsedel

Vecka 23 

Måndag: Kyckling tikka masala med ris 
Tisdag: Pasta med skinksås 
Onsdag: Fiskgratäng med potatis 
Torsdag: Gröna ärtsoppa med hembakat bröd 
Fredag: Kassler med potatisgratäng 

 

Vecka 24 
Måndag: Kyckling currysås med ris 
Tisdag: Pasta med tomat och morotssås 
Onsdag: Fiskbullar med potatis 
Torsdag: Röd linsersoppa med hembakat bröd 
Fredag: Korv stroganoff med ris