Kök

I köket på Nyckelpigans förskola lagar vi näringsriktig mat till de fyra avdelningarna.

Vår målsättning är att i den mån det går servera närproducerad mat med mycket grönt och lågt socker innehåll. Vi följer livsmedelsverkets riktlinje för barnomsorgen. Vi uppfyller kraven i nya livsmedelslagen.

Kökspersonalen är utbildad i HACCP, en vägledning som går ut på att klara lagens krav på riskanalyser i allt som har med livsmedelshantering att göra.

Till varje måltid serveras grönsaker och mjölk/vatten. Till mellanmål serveras filmjölk eller mjölk och hårt/mjukt bröd pålägg, frukt.

Telefon kök: 08-748 19 30

Matsedel

Vecka 48 
Måndag: Kyckling med spenatsås och pasta 
Tisdag: Chili con carne med ris 
Onsdag: Fiskgratäng med potatis 
Torsdag: Potatis- och purjolöksoppa med hembakat bröd 
Fredag: Prinskorv med pasta 

 

Vecka 49 
Måndag: Pasta med tomat och morotssås 
Tisdag: Kyckling stroganoff med ris 
Onsdag: Fiskgratäng med potatis 
Torsdag: Tomatsoppa med hembakat bröd 
Fredag: Köttbullar med potatismos, brunsås och lingonsylt
(Lammet önskar) 

 

Vecka 50  
Måndag: Pasta med spenat och tomatsås 
Tisdag: Köttgryta med ris 
Onsdag: Fiskpinnar med potatis och tzatziki 
Torsdag: Röd linssoppa med hembakat bröd 
Fredag: Kassler med potatisgratäng 

 

Vecka 51 
Måndag: Pasta med köttfärsås 
Tisdag: Korv stroganoff med ris 
Onsdag: Potatisbullar med broccoli och lingonsylt 
Torsdag: Jullunch 
Fredag: Smått och gott 

God jul och gott nytt år!