Meny

Kök

I köket på Nyckelpigans förskola lagar vi näringsriktig mat till de fyra avdelningarna.

Vår målsättning är att i den mån det går servera närproducerad mat med mycket grönt och lågt socker innehåll. Vi följer livsmedelsverkets riktlinje för barnomsorgen. Vi uppfyller kraven i nya livsmedelslagen.

Kökspersonalen är utbildad i HACCP, en vägledning som går ut på att klara lagens krav på riskanalyser i allt som har med livsmedelshantering att göra.

Till varje måltid serveras grönsaker och mjölk/vatten. Till mellanmål serveras filmjölk eller mjölk och hårt/mjukt bröd pålägg, frukt.

Telefon kök: 08-748 19 30

Matsedel

Vecka 12

Måndag: Kyckling falukorv med ris 
Tisdag: Pasta med spenat och tomatsås 
Onsdag: Fiskgratäng med dragonsås och potatis 
Torsdag: Morotssoppa med hembakat bröd 
Fredag: Potatisgratäng med kassler 


Vecka 13 
Måndag: Wok kyckling med couscous 
Tisdag: Pasta med köttfärssås 
Onsdag: Fiskgratäng med potatis 
Torsdag: Tomatsoppa med hembakat bröd 
Fredag: Prinskorv med pasta 

 

Vecka 14 
Måndag: Kyckling med kokosgrädde och burgul 
Tisdag: Pasta med skinksås 
Onsdag: Fiskpinnar med potatis och tsatsiki 
Torsdag: Broccolisoppa med hembakat bröd (Lammet önskat) 
Fredag: Tacos med köttfärs