Meny

Kök

I köket på Nyckelpigans förskola lagar vi näringsriktig mat till de fyra avdelningarna.

Vår målsättning är att i den mån det går servera närproducerad mat med mycket grönt och lågt socker innehåll. Vi följer livsmedelsverkets riktlinje för barnomsorgen. Vi uppfyller kraven i nya livsmedelslagen.

Kökspersonalen är utbildad i HACCP, en vägledning som går ut på att klara lagens krav på riskanalyser i allt som har med livsmedelshantering att göra.

Till varje måltid serveras grönsaker och mjölk/vatten. Till mellanmål serveras filmjölk eller mjölk och hårt/mjukt bröd pålägg, frukt.

Telefon kök: 08-748 19 30

Matsedel

Vecka 39

Måndag: Röd linser gryta med ris 
Tisdag: Pasta med köttfärsås 
Onsdag: Fiskgratäng med potatis 
Torsdag: Grönsakssoppa med hembakat bröd 
Fredag: Pasta med skinksås 

Vecka 40 

Måndag: Grillad kyckling med ris 
Tisdag: Korvstroganoff med potatis
Onsdag: Tonfisk med pasta 
Torsdag: Gröna ärtsoppa med hembakat bröd 
Fredag: Pizza (Pandan önskar) 

Vecka 41 

Måndag: Wokkyckling med couscous 
Tisdag: Köttgryta med ris 
Onsdag: Fiskgratäng med potatis 
Torsdag: Broccolisoppa med hembakat bröd 
Fredag: Blodpudding med vitkålssallad och sylt