Kök

I köket på Nyckelpigans förskola lagar vi näringsriktig mat till de fyra avdelningarna.

Vår målsättning är att i den mån det går servera närproducerad mat med mycket grönt och lågt socker innehåll. Vi följer livsmedelsverkets riktlinje för barnomsorgen. Vi uppfyller kraven i nya livsmedelslagen.

Kökspersonalen är utbildad i HACCP, en vägledning som går ut på att klara lagens krav på riskanalyser i allt som har med livsmedelshantering att göra.

Till varje måltid serveras grönsaker och mjölk/vatten. Till mellanmål serveras filmjölk eller mjölk och hårt/mjukt bröd pålägg, frukt.

Telefon kök: 08-748 19 30

Matsedel

Vecka 2 

Måndag: Planeringsdag 
Tisdag: Wok kyckling med couscous 
Onsdag: Fisk med dragonsås och potatis 
Torsdag: Morotsoppa med hembakat bröd 
Fredag: Korv stroganoff med ris

 

Vecka 3 
Måndag: Kyckling med kokosgrädde och burgul 
Tisdag: Rödlinser gryta med ris 
Onsdag: Pasta med tonfisksås 
Torsdag: Gröna ärtsoppa med hembakat bröd 
Fredag: Potatisgratäng med skinka 

 

Vecka 4 
Måndag: Kyckling Tikka Masala med ris 
Tisdag: Köttfärsås med pasta 
Onsdag: Fiskgratäng med potatis 
Torsdag: Potatis- och purjolöksoppa med hembakat bröd 

Fredag: Prinskorv med pasta