Kök

I köket på Nyckelpigans förskola lagar vi näringsriktig mat till de fyra avdelningarna.

Vår målsättning är att i den mån det går servera närproducerad mat med mycket grönt och lågt socker innehåll. Vi följer livsmedelsverkets riktlinje för barnomsorgen. Vi uppfyller kraven i nya livsmedelslagen.

Kökspersonalen är utbildad i HACCP, en vägledning som går ut på att klara lagens krav på riskanalyser i allt som har med livsmedelshantering att göra.

Till varje måltid serveras grönsaker och mjölk/vatten. Till mellanmål serveras filmjölk eller mjölk och hårt/mjukt bröd pålägg, frukt.

Telefon kök: 08-748 19 30

Matsedel

Vecka 39
Måndag: Kyckling med röd currysås och ris
Tisdag: Spaghetti med köttfärsås (Pandan önskar)
Onsdag: Fiskgratäng med potatis
Torsdag: Grönsakssoppa med hembakat bröd
Fredag: Pasta med röda bönor och tomater 

Vecka 40
Måndag: Korvstroganoff med ris
Tisdag: Pasta med kycklingsås 
Onsdag: Fiskbullar med potatis 
Torsdag: Ärtsoppa med hembakat bröd
Fredag: Makaronilåda 

Vecka 41
Måndag: Kycklingstroganoff med ris
Tisdag: Köttfärslimpa med potatis
Onsdag: Fiskgratäng med dragonsås och potatis
Torsdag: Broccolisoppa med hembakat bröd
Fredag: Spaghetti Carbonara