Kök

I köket på Nyckelpigans förskola lagar vi näringsriktig mat till de fyra avdelningarna.

Vår målsättning är att i den mån det går servera närproducerad mat med mycket grönt och lågt socker innehåll. Vi följer livsmedelsverkets riktlinje för barnomsorgen. Vi uppfyller kraven i nya livsmedelslagen.

Kökspersonalen är utbildad i HACCP, en vägledning som går ut på att klara lagens krav på riskanalyser i allt som har med livsmedelshantering att göra.

Till varje måltid serveras grönsaker och mjölk/vatten. Till mellanmål serveras filmjölk eller mjölk och hårt/mjukt bröd pålägg, frukt.

Telefon kök: 08-748 19 30

Matsedel

Vecka 36 

Måndag: Pasta med spenat- och tomatsås 
Tisdag: Wok kyckling med couscous 
Onsdag: Fiskgratäng med potatis 
Torsdag: Grönsaksoppa med hembakat bröd 
Fredag: Pasta med skinksås 

 

Vecka 37 

Måndag: Kyckling med kokosgrädde och ris 
Tisdag: Pannkaka med sylt och grädde (Duvan önskar) 
Onsdag: Pasta med tonfisksås 
Torsdag: Cowboysoppa med hembakat bröd 
Fredag: Makaronilåda 

 

Vecka 38 

Måndag: Kycklingmarengo med bulgur 
Tisdag: Röd linsgryta med ris 
Onsdag: Fiskgratäng med potatis 
Torsdag: Tomatsoppa med hembakat bröd 
Fredag: Chilli con carne med ris