Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Förskolan Nyckelpigans policy vid sjukdom

Källa: Vårdguiden

Förkylning- är oftast en virusinfektion. Barnets allmäntillstånd avgör om de ska vara hemma. 

Feber- barnet ska inte vara på förskolan. En feberfri dag hemma rekommenderas.

Ögoninfektion- smittsam virusbakterie som orsakar variga och kletiga ögon. Kontaktsmitta via ex. leksaker. Barnet ska stanna hemma tills ögonen är ”kladdfria”.

Impetigo- mycket smittsam streptokockinfektion som ger blåsor/gulaktiga utslag runt näsa och mun. Ibland på övriga kroppen. Barnet ska stanna hemma tills såren är helt läkta.

Springmask- börjar med klåda i ändtarmsöppningen. Ska behandlas med medel som finns på apotek. Barnet behöver inte vara hemma från förskolan. Viktigt att informera förskolan!

Huvudlöss- börjar oftast med klåda i hårbotten. Smittar från huvud till huvud. Behandla med medel som finns på apotek. Håll koll! Viktigt att informera förskolan. Hittar vi huvudlöss på ert barn ringer vi er och ni måste då omedelbart hämta och göra en behandling. Barnet får ej vistas på förskolan den dagen behandlingen görs.

Magsjuka- är oftast ett virus och kan vara mycket smittsamt. Barnet ska inte vara på förskolan förrän det kan äta normalt och inte har kräkts eller haft diarré under 48 tim. För att minimera smittrisken rekommenderar vi att även syskon stannar hemma.

Vattkoppor- ytterst smittsam sjukdom som tillhör herpesgruppen. Inkubationstiden är 12-16 dagar. Utslag med blåsor som ska ha torkat innan barnet får vara på förskolan.


Uppdaterad i augusti 2016   

Information finns på: www.1177.se