Foto: Unsplash

Det goda samtalet – via zoom

För att bidra till existentiell hälsa och samtidigt ge möjlighet till goda samtal prövar vi nu en ny verksamhet. Tanken är att via den digitala plattformen ”zoom”, ge möjlighet att i en ny vardag kunna mötas i grupp för meningsfulla och goda samtal.

Du bjuds nu in att delta till tre samtal via Zoom. Varje samtal är fristående. Man kan delta vid ett eller flera tillfällen. Carina Nilsson, präst, kommer att vara moderator med Madelene Segertoft som teknisk bisittare.

6 oktober kl. 15.00-16.00
Min älsklingsdikt
Ett samtal där vi delar dikter och tankar med varandra.
Sista anmälningsdag 4 oktober.
Anmälan via e-post till carina.c.nilsson@svenskakyrkan.se.

10 november kl. 15.00-16.00
Selma Lagerlöfs Kristuslegender
Ett samtal om Jesus utifrån legenden Fågel Rödbröst.
Sista anmälningsdag 1 november.
Anmälan via e-post till carina.c.nilsson@svenskakyrkan.se.

1 december kl. 15.00-16.00
Hur försvarar jag min kristna tro?
Ett samtal där vi delar erfarenheter av att bli ifrågasatt och får tips om hur vi för konstruktiv dialog kring kristen tro med vänner och bekanta.
Sista anmälningsdag 27 november.
Anmälan via e-post till carina.c.nilsson@svenskakyrkan.se

Vad krävs för att kunna delta?

För att kunna delta behöver man ha laddat ner det digitala verktyget zoom till sin dator, surfplatta eller smartphone. En dator behöver ha kamera och mikrofon.

Låter det krångligt?
Kontakta Carina Nilsson, präst via e-post: carina.c.nilsson@svenskakyrkan.se snarast så kan vi ordna en kortkurs i zoom. Till alla som anmäler sig har Madelene Segertoft tagit fram en folder med enkla bilder som tekniskt stöd. Församlingen har under våren och sommaren använt ”zoom” för Saltarkören och Diakonikretsen.