Other languages with Google Translate

Assisi

18-22 september ordnas en församlingsresa till Italien och Assisi. Följ med på en pilgrimsresa i den helige Franciskus fotspår. Anmälan snarast.

Assisi är en underbar liten stad med ca 28 000 invånare belägen i Umbrien på en bergshöjd. Här föddes och levde den helige Franciskus, grundaren av Franciskanerorden, i början av 1200-talet, liksom Sankta Klara, grundaren av Sankta Klaras orden. Till Assisi vallfärdar kristna från hela världen.

Den helige Franciskus är kanske mer aktuell idag än någonsin tidigare. Inte minst aktuell vad gäller miljöfrågor, fattigdom, krig och brist på rättvisa, vårt sökande efter identitet och vem Gud är. Följ med till Assisi och ge dig tid för att reflektera.

Under dagarna i Assisi kommer vi att i mindre grupper samtala i Franciskus anda, besöka Birgittasystrarna och St. Franciskus basilika som sedan år 2000 finns med på Unescos världsarvslista. Vidare kommer vi att besöka domkyrkan San Rufino där Franciskus döptes, Sankta Klaras basilika, promenera på de gamla kullerstensgatorna inne i Assisi, vandra i den vackra omgivningen och njuta av italiensk mat.

Resan sker 18-22 september och reseledare är kyrkoherde Thomas Arlevall. Gruppen som reser kommer att träffas vid ett till två tillfällen före avresan.
Innan resan, tisdagen 10 september kl 19.00, kommer även teol. dr. Gunnar Granberg till församlingshemmet och håller ett föredrag på temat Franciskus – en av medeltidens största genier, men i munkdräkt. Gunnar är författare till boken Franciskus av Assisi: poet, revolutionär och sökare. Alla är välkomna att lyssna på föredraget. Fritt inträde.

RESeFAKTA

Avresa med SAS från Arlanda kl. 10.25 onsdagen 18 september och åter på
Arlanda med Norwegian kl. 14.40 söndagen 22 september. Direktflyg Arlanda-Rom t/r, busstransfer t/r Roms flygplats till Assisi, 4 övernattningar på hotell Ancajani*** centralt beläget i Assisi nära basilikan. Pris för del i dubbelrum inkl. halvpension (frukost och trerätters middag): SEK 8.150 kr/person. Enkelrumstillägg: 1.100 kr/person.

Minimum 20 och max 30 personer.
Researrangör är Exodus Resor.

Anmälan
Intresseanmälan sker till saltsjobaden.forsamling@svenskakyrkan.se eller på tel. 08-748 19 17. Efter intresseanmälan får du vidare information om resevillkor och hur du betalar samt ett preliminärt dagsprogram. Ju förr du anmäler dig, dess bättre. Anmälan snarast.