En person håller i två nybakta limpor.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

En helg för Act - fasteinsamling

Nyhet Publicerad

Letar du efter något nytt till vårgarderoben? Eller kan vi fresta med hembakt bröd? Nu är vi mitt i fastan, och lördag 18 mars är det Klädbytardag och söndag 19 mars ordnar Internationella gruppen brödförsäljning. Alla pengar går till årets fastekampanj. Välkommen!

Klädbytardag

Lämna in kläder du inte längre har användning av och få med dig lika många hem. Om du har möjlighet så lämna gärna in kläderna innan lördag under våra öppettider på församlingsexpeditionen.

Om du vill delta i klädbytardagen men inte har några kläder att byta med så kan du plocka kläder och lägga en gåva till Act Svenska kyrkans hjälpinsatser. Klädbytardagen anordnas av Svenska kyrkans unga i Salem.

De kläder som blir kvar skänks till Hela Människan.

Lördag 18 mars kl 11 i Säby församlingshem

Brödförsäljning

Internationella gruppen anordnar brödförsäljning under ledning av Lennart Marklund. Bidra gärna med något du bakat hemma och/eller kom och köp vad andra bakat. Alla pengar går direkt till Act Svenska kyrkans insamling ”Dela lika under samma himmel”. Läs mer om Act och insamlingen här »

Men kom för all del redan kl 11! Då är det Mässa för stora och små som leds av Johannes Svanerud och medverkande ungdomar.

Söndag 19 mars kl 11 Mässa med små och stora i Säby kyrka
kl 12 Kyrkkaffe och brödförsäljning

Tankar inför helgen: Livet bröd

”Historien igenom, åtminstone så länge människan odlat sädesslag och haft eld, har brödet alltid funnits med, något slags bröd som en del av vardagen, ibland, som i dåliga tider, utblandat med annat man haft tillgång till. Det är ingen slump att just brödet har en central betydelse, för alla i alla tider. Jesus säger i söndagens evangelietext att han är livets bröd, det levande brödet, och att den som äter av det också får evigt liv. Som så mycket annat i Jesu förkunnelse handlar orden om två saker; det ena är tröst och det andra att erbjuda ett nytt och oväntat perspektiv, ofta också att fördjupa det annars självklara. För i vardagens självklarheter är det vi lever större delen av våra liv. Och det är där vi är nåbara för brödets under.”

Johannes Svanerud, präst, om Midfastosöndagens tema ”Livets bröd”

Pilgrimsvandra eller sträck på benen

Upplev sommarkyrkan