Högt i tak i heliga rum

En föreläsningsserie om våra kyrkorum

I våra kyrkor är det högt i tak. De är ovärderliga byggnader som vi vårdar och håller av. Och som med sin helighet gör att vi gärna söker oss till dem för gudstjänst, i förrättningssammanhang och för att lyssna till musik.
Vad är det som kännetecknar just ett kyrkorum? Vad innebär det att det är en helig plats? Vilket symbolspråk finns i kyrkorummet? Hur ser historien ut kring våra kyrkor, Salems kyrka och Säby kyrka? Vad innebär det att vi har en katedral i stiftet?

Välkommen till en föreläsningsserie, sex onsdagskvällar i Säby församlingshem. Vi inleder med att äta soppa tillsammans 18.00. Därefter blir det föreläsning 18.30–19.30. Ingen föranmälan och kostnadsfritt.

HÖSTEN 2019
2 OKTOBER Kyrkans ontologi – Lennart Marklund
16 OKTOBER Kyrkorummet som helig plats – Lennart Marklund
30 OKTOBER Kyrkorummets språk – Jennie Wall
13 NOVEMBER Salems kyrkas historia – Björn Kallner m.fl. (Vi möts vid Salems kyrka och Kyrkskolan)
27 NOVEMBER Säby kyrkas historia – Arkitekt Marianne Aaro m.fl.
11 DECEMBER Visioner för Strängnäs katedral – Besök i Strängnäs domkyrka och träff med Biskop Johan

Lennart Marklund

Präst, Komminister