Högt i tak i heliga rum

Föreläsningsserie och studiebesök kring våra kyrkorum

Under hösten 2019 samtalade vi omkring grunden till att vi har våra kyrkorum – varför de ser ut som de gör, på vilka sätt de är heliga och vilket symbolspråk de bär med sig. Vi såg närmare på våra kyrkor Salem och Säby samt vår katedral i Strängnäs och vill nu fördjupa och bredda kunskaperna.

Denna termin tittar vi djupare på tre olika stilar och epoker av kyrkor som finns i vår närhet. Hur de kyrkorna har präglats av sin tids arkitekturideal och på vilket sätt detta påverkar hur kyrkorna fungerar i dag. Alla tre är högst levande och livaktiga fungerande församlingskyrkor i Stockholm: Katarina kyrka, Engelbrektskyrkan och Markuskyrkan i Skarpnäck.

Varannan gång håller vi till i Säby kyrka och varannan gång åker vi på studiebesök. När vi samlas i Säby kyrka inleder vi med soppa kl. 18.00. Därefter hålls en föreläsning mellan 18.30 till 19.30. När vi åker på studiebesök samlas vi vid respektive kyrka enligt tiderna nedan. Ingen föranmälan och kostnadsfritt.

VÅREN 2020
29 JANUARI Centralkyrkor genom historien – Säby kyrka 18.00