Högt i tak

Föreläsningsserie och studiebesök kring våra kyrkorum

Tidigare har vi samtalat om grunden till att vi har våra kyrkorum – varför de ser ut som de gör, på vilka sätt de är heliga och vilket symbolspråk de bär med sig. Vi såg närmare på våra kyrkor Salem och Säby samt vår katedral i Strängnäs och vill nu fördjupa och bredda kunskaperna.

Nu tittar vi djupare på tre olika stilar och epoker av kyrkor som finns i vår närhet. Hur de kyrkorna har präglats av sin tids arkitekturideal och på vilket sätt detta påverkar hur kyrkorna fungerar i dag. Alla tre är högst levande och livaktiga fungerande församlingskyrkor i Stockholm: Katarina kyrka, Engelbrektskyrkan och Markuskyrkan i Skarpnäck.

Varannan gång håller vi till i Säby kyrka och varannan gång åker vi på studiebesök. När vi samlas i Säby kyrka inleder vi med soppa kl. 18.00. Därefter hålls en föreläsning mellan 18.30 till 19.30. När vi åker på studiebesök samlas vi vid respektive kyrka enligt tiderna nedan. Ingen föranmälan och kostnadsfritt.

Information om föreläsningar och studiebesök för höstterminen 2020 kommer inom kort.

Lennart Marklund

Präst, Komminister