Ett vigselpar kysser varandra.

Drop in-vigsel

En vigsel kan se ut på många olika sätt. Vissa gillar att planera och slå på stort, för andra blir alla val ett hinder som gör att det istället inte blir av. Då kan drop in-vigsel vara ett lockande alternativ. Välkommen att gifta er i Salems kyrka 22-02-22!

Många som gifter sig ägnar månader åt planering. Men för dig som inte vill, kan eller orkar planera så finns drop in-vigsel. Kom uppklädda eller i vardagskläder, ensamma eller med litet sällskap. Det enda ni behöver tänka på är att beställa hindersprövning från Skatteverket. På plats i Salems kyrka finns präst, professionell musiker, solist, fotograf och bröllopsvittnen. Självklart är allt kostnadsfritt. 

22/2 15.00–19.00
SALEMS KYRKA

Vad händer när vi kommer till kyrkan?

Ni välkomnas och lämnar in hindersprövning och vigselintyg. Ni har ett kort vigselsamtal med en präst där ni går igenom vigselgudstjänsten. Därefter går ni in i kyrkan för vigseln. 

Efter vigseln finns det möjlighet att fotograferas av en fotograf som finns på plats. I Kyrkskolan, som ligger intill Salems kyrka, finns tårta och bubbel. 

CHECKLISTA INFÖR VIGSELN

  • Giltiga legitimationer.

  • Giltig hindersprövning (2 papper). Ansök om hindersprövning från Skatteverket. När hindersprövningen är klar får ni ett intyg om hindersprövning och ett vigselintyg av Skatteverket. Dessa ska ni lämna till prästen.

  • Ring/ringar.

  • En av er måste vara medlem i Svenska kyrkan.