Other languages with Google Translate

Saker att göra med barnen på sommaren

Sommaren är underbar, men det kan ibland vara svårt att veta vad en kan göra under de lediga dagarna med barnen. Här har vi samlat några tips på enkla, roliga och gratis saker att hitta på i sommar!

Besök en kyrka

Kyrkor är gratis att besöka och där finns det massor av spännande, roliga saker att titta på, symboler till exempel. Passa på att leka lite detektiv. Kan du hitta en duva, ett äpple, ett lamm, en fisk, ett skepp, en örn, ett lejon, en tjur, en ängel och ett träd?

Promenera på kyrkogården

Kyrkogårdar är fina miljöer, lite som parker, som ofta ligger centralt och är lätta att ta sig till. Gå en promenad på kyrkogården och titta på alla olika sorters gravstenar. Kan du hitta den äldsta?

Äventyr på biblioteket

På ett bibliotek så finns tusentals dörrar till olika världar som är redo att öppna sig så fort du börjar bläddra. Hitta några böcker ni kan läsa tillsammans eller passa på att låna den där klassikern som du så länge tänkt att läsa. Eller varför inte skrämma upp dig själv med en deckare?

Bada

Sommaren är trots allt kort, så oavsett om du gillar att bada eller ej. Passa på medan solen skiner! Och gillar du inte att bada så kan du ju bygga sandslott, leka med en boll eller gå på upptäcktsfärd vid vattnet. Ta med matsäck och ni kan då dessutom ha en superhärlig picknick.

Spelkväll

Vad är bättre än en spelkväll tillsammans? Det behöver inte vara något avancerat – ett par tärningar, en kortlek, eller kör en klassisk sten-sax-påse-turnering. Eller kom på ett alldeles eget spel med egna regler och utseendet bestämmer ni!

Kurragömma

Ta vara på sommarens ljusa långa kvällar, att leka kurragömma eller liknande lekar när det börjar att skymma är superspännande.