Säffle pastorat

Säffle pastorat Besöksadress: Billerudsgatan 17, 66130 Säffle Postadress: Box 97, 66122 Säffle Telefon: +46(533)691300 E-post till Säffle pastorat

Vision Bylunda

En mötesplats som välkomnar alla, men särskilt asylsökande och nyanlända.

Vill du sjunga i kör och samtidigt träffa nya vänner? Då är Språkvänskören kanske något för dig. Tisdagar kl 17.00 - 19.00

Språkvänskören

Tycker du om att sy med symaskin eller vill lära dig? Då är detta något för dig. Alla är välkomna. Måndagar 15.00 – 17.00

Syverkstan

Håll kontakt med släkt och vänner med e-post eller Facebook.
Enkla datorer med bra uppkoppling (måndag -torsdag)

Internet-Café

Håll kontakt med släkt och vänner med e-post eller Facebook. Enkla datorer med bra uppkoppling (måndag -torsdag)

Handarbete för kvinnor!
Onsdagar 15.00 - 17.00

Handarbetsgruppen

Handarbete för kvinnor! Onsdagar 15.00 - 17.00

Möten är nyckeln till integration.

Vision Bylunda är en mötesplats och ett integrationsprojekt som välkomnar alla, men särskilt asylsökande och nyanlända. Vision Bylunda erbjuder besökarna gemenskap, tillhörighet och en plats för återhämtning, och syftar till att öka integrationen i Säffle kommun.

Projektet ägs av Säffle ekumeniska råd (SER), och drivs i samverkan mellan kyrkorna, Säffle kommun och det övriga civilsamhället i Säffle.

Projektet finansieras i dagsläget i huvudsak av Säffle kommun, men även Region Värmland, Säffle pastorat och Svenska kyrkan bidrar.

Mötesplatsen öppnade under våren i år, och hos oss på Vision Bylunda finner man ett sammanhang med meningsfull sysselsättning, men också möjlighet till möten och förströelse. Mötesplatsen har öppet dagtid, måndag t.o.m. torsdag varje vecka, och hos oss kan man delta i diverse olika aktiviteter. I dagsläget rymmer gården ett café, med tillhörande kök, som är ”hjärtat i gården” varifrån allt annat utgår. Utöver att fika och baka, kan man studera, låta barnen leka, surfa på Internet, spela instrument och sjunga, måla och pyssla, spela spel, fotboll och pingis, se på TV, läsa dagstidningar, samt odla grönsaker och mycket mera. Våra besökare känner sig sedda, välkomna och blir varmt mottagna, och vår förhoppning och förvissning är att vi gör skillnad för våra nyaste säfflebor.

Bylunda

Måndag   11.00 - 17.00
Tisdag      11.00 - 17.00
Onsdag    11.00 - 17.00 (endast kvinnor)