TV-serie

 Programmen

 1. Nutida Pilgrimer - en växande folkrörelse! -inspelning från klenoden Resteröds 1100-talskyrka och Skara domkyrka. Berättelsen om Europeisk kulturväg och       pilgrimsrörelsens betydelse.
 2. Tystnad, bekymmerslöshet, enkelhet -nyckelord som tilltalar den nutida pilgrimen. Intervju med Hans-Erik Lindström, pilgrimsrörelsens "grundare" i Sverige.
 3. En åtta på ön - Pilgrim på Orust - samarbete mellan kyrkan, kommunen, näringslivet och föreningar
 4. Historiens vingslag över Kinnekulle - reportage från Husaby kyrka - Sveriges första biskopssäte med S:t Sigfrids källa, där Olof Skötkonung döptes omkring år 1000 och från Forshems kyrka med rötter från korsriddarna.
 5. I Kristin Lavransdotters fotspår Vi vandrar på Dovrefjäll i Kristin Lavransdotters fotspår tillsammans med Hans-Jacob Dahl från Dovrefjells Pilegrimssenter
 6. Pilgrimsvandring på Dovrefjäll Hans-Jacob Dahl berättar om Pilgrimsvandring i Norge med tonvikt på Dovrefjällen. Vi besöker också Öysteinskyrkan och Hjerkins Fjällstuga.
 7. Pilgrim i vildmark Kerstin Söderlund berättar om arbetet med Pilgrimsleden i Dalsland som slutar i Edsleskog. Där  finns en källa som tillkom på ett märkligt sätt. Torsten Fransson kan allt om den och den stora kyrkan som brann ner
 8. Invigning av nya leder Nya pilgrimsleder startas på många ställen. Vi är med när biskop Erik Aurelius inviger leden mellan Kungslena och Hjo.
 9. Vandring längs Bohuskusten Vi är med på en femdagars vandring från Ljungskile till Dragsmarks klosterruin som började i regn och slutade i sol och värme.
10. Konfirmander på vandring på Värmlandsnäs Vi följer med några konfirmander på vandring på Värmlandsnäs. Vi träffar också pilgrimsprästen Lotta Cohén, projektledaren Sören Olsson och kommunalrådet Daniel Bäckström
11. Kronprinsessan Victoria besökte Läckö den 2 maj och invigde Naturum Vänerskärgården Victoriahuset. Läckö är också en plats med ökande pilgrims-vandring och nya leder.
12. Lurö i Vänern är ett växande pilgrimsmål - En medeltida rastplats med strategiskt läge i Vänern
13. Sjöfarande pilgrimer och spår på Väderöarna
14. Strumpstickning och knäckebröd, växande företagsamhet kring pilgrimsrörelsen
15. Båtvandra – en vandring till havs och fot från Ljungskile till Resteröds gamla kyrka.
16. Vadstena kloster och Pilgrimscenter
17. Bygga led och skapa Pilgrimspass
18. Olavsfestdagarna i Trondheim
19. Olavsvaka i Nidaros och besök i Stikklestad där alltid började