Kyrkomusiker till Ryssby pastorat, 100%

Pastoratet i den levande landsbygden utanför Ljungby, med församlingarna: Ryssby, Agunnaryd och Tutaryd.

Vad förväntar vi oss av den kyrkomusiker vi söker?

I våra församlingar finns en rik musiktradition trots att de är små till folkmängden. Alla tre församlingarna har en kör. Gudstjänstlivet är viktigt och vi firar två till tre gudstjänster varje söndag och storhelg. Varje år vill vi gärna ha någon större satsning på ett musikprogram. Förrättningar, konfirmandarbete och annat är självklarheter. Du är en viktig kugge i vårt lilla arbetslag och en positiv inställning till att dela med dig av dina talanger är viktigt.

Vi behöver en person som har musikalisk bredd och spelar allt från J.S. Bach till Benny Andersson. En god repertoarkännedom gör att vi kan få nya inslag i våra gudstjänster.

Instrumentarium i Ryssby pastorats kyrkor

Kyrkorna i Agunnaryd och Ryssby är båda försedda med tvåmanualiga läktarorglar, kororglar samt nyinköpta flyglar. Läktarorgeln i Agunnaryd är en av få bevarade orglar tillverkade av orgelbyggare Carl Elfström. Den byggdes 1874, och genomgick 2015 rekonstruktion och renovering utförd av Ålems orgelverkstad. Pedalstämman 16´ Double open är ovanlig på svenska orglar och installerades sannolikt på grund av influenser Carl Elfström fick under en tids arbete i New York.

I pastoratets minsta kyrka i Tutaryd finns tvåmanualig läktarorgel samt digitalpianon i kor och på läktare.

Eftersom vi har flera arbetsställen, är körkort och tillgång till bil nödvändigt.

Tillsvidareanställning, 100 %, med tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 2 september.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Kyrkorådets ordförande Anders Aronsson, 0703-46 10 32
Vikarierande kyrkoherde Göran Alexandersson, 0372-403 53

Välkommen med din ansökan!

Ansökan skickas till:

Ryssby Pastorat