Kyrkoherde till Ryssby pastorat

Pastoratet i den levande landsbygden utanför Ljungby, med församlingarna: Ryssby, Agunnaryd och Tutaryd.

Vi är tre landsortsförsamlingar med relativt nytt arbetslag och många trogna ideella medarbetare. I pastoratet bedriver vi barn-, konfirmand- och musikverksamhet och vi driver en kristen förskola. För de äldre erbjuder vi hembesök och soppluncher. Vi vill vara en kyrka för många. Vi firar gudstjänst i alla församlingar och tycker det är viktigt.

Vi söker dig som älskar att vara präst och beredd att vara kyrkoherde, som har ett gott ordningssinne och som har tillit till sina arbetskamrater, lätt att samarbeta med förtroendevalda och frivilliga. Du ska vara väl förankrad i en klassisk kristen tro och ha god social kompetens. Vi ser gärna att du har nya sätt att tänka kyrka och att du vill utveckla gudstjänsten. B-körkort och egen bil är ett krav för anställning.

Tillsvidareanställning, 100 %, med tillträde enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 28 februari.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Kyrkorådets ordförande Anders Aronsson, 0703-46 10 32
Vikarierande kyrkoherde Göran Alexandersson, 0372-403 53
Facklig representant: Fredrik Hollertz 036-31 36 01, fredrik.hollertz@svenskakyrkanjonkoping.se

Välkommen med din ansökan!

Ansökan skickas till:

Ryssby Pastorat