Foto: Linda Mickelsson

Fastesamlingar i Ryssby-Åby

All verksamhet i pastoratet utom våra gudstjänster är INSTÄLLDA, alltså är fastesamlingarna INSTÄLLDA!

Fyra onsdagar i fastan kan du ta del av tankar, berättelser och olika aspekter kring Jesu sista dagar fram till korsfästelsen.

onsdag 4 mars 18.30 Fastesamling, mariagården
'tankar i fastetid' torbjörn stille

Fakta och funderingar kring den mest särpräglade kyrkoårstiden, vad den handlar om och hur den kan hjälpa oss till ett djupare, rikare och sannare liv med Gud och varandra.
Torbjörn Stille är kyrkoherde emeritus

onsdag 11 mars 18.30 Fastesamling, Åbygården
Att se människor med Jesu ögon Sussie Kårlin

Den här kvällen stannar vi till vid några av Jesus
möten med människor och samtalar kring hur vi kan se människor på samma sätt som Jesus gjorde.
Sussie Kårlin är kyrkoherde i Ryssby-Åby pastorat

OBS INSTÄLLD!
onsdag 25 mars 18.30 Fastesamling, mariagården
glimtar från det heliga landet rasmus runne

I höstas reste Birgittakyrkans ungdomsgrupp tillsammans med förre biskopen Jan-Olof Johansson till det heliga landet, vår trainee Rasmus som var med på resan berättar och visar bilder.
Rasmus Runne är trainee i Ryssby-Åby pastorat

OBS INSTÄLLD!
onsdag 1 april 18.30 Fastesamling, Åbygården
Påskmåltid med judisk och kristen symbolik Lina Grimhammar

Kom och fira en spännande måltid fylld av judisk och kristen symbolik. Måltiden förklarar varför vi gör som vi gör, men är inte ett föredrag utan något du deltar aktivt i. Du får också smaka den judiska påskmaten med symbolik från uttåget ur Egypten. Precis som när Jesus firade sin sista påsk med lärjungarna så ingår nattvardsfirandet i måltiden.
Lina Grimhammar är komminister i Ryssby-Åby pastorat.
Anmälan senast 13/3 tel 382 08