Foto: Malin Wrigstad

Är du den vi söker?

Nu har vi en ledig tjänst, vi söker en assistent i barn- och ungdomsverksamheten 75%.

Ryssby- Åby pastorat söker

Assistent i barn och ungdomsverksamheten 75 %

Vi söker dig som vill arbeta med barn och ungdomar i våra församlingar.

Ryssby – Åby pastorat ligger strax norr om Kalmar och vi firar varje söndag gudstjänst i Ryssby kyrka i Rockneby och i Åby kyrka i Läckeby. Vi möter barn och ungdomar i olika sammanhang under veckorna och bygger goda nätverk med skola och förskola i bygden.

Tjänsten är en assistenttjänst på 75 % i barn och ungdomsverksamheten. Störst tyngd ligger i arbetet bland tonåringar där du är en självklar del i ledarteamet kring konfirmander, unga ledare och ungdomsgrupp. Tjänsten innefattar även vissa grupper för barn. Du arbetar tillsammans med församlingsassistent, pedagog, diakon, präster, musiker och ideella ledare. I arbetet ingår kvälls- och helgtjänstgöring.

Vi söker dig som känner dig hemma och trygg i kyrkans verksamhet och tro, och som gillar att umgås med barn och tonåringar. Du har lätt för att dela din tro i ord och handling och du trivs bland unga och på läger. Du har förmåga att leda och driva ditt eget arbete men fungerar också bra i ett större ledarteam.

Tjänsten ingår i ett arbetslag om totalt 14 personer. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten och förmågan till ett gott och utvecklande samarbete.

Tillträde: 1 sept. 2019 eller efter överenskommelse.

 

Då tjänsten innebär arbete med barn tillämpar vi Lagen om registerkontroll och kommer vid erbjudande om anställning begära utdrag ur belastningsregistret.

 

För mer information, ring:
Sussie Kårlin, kyrkoherde 0480 – 382 04

Välkommen med din ansökan senast 24 maj 2019.

 

Ryssby- Åby pastorat
Läckebyvägen 1
395 97 LÄCKEBY

Mail: ryssby-aby.pastorat@svenskakyrkan.se