Foto: Martin Reftel & Jessica Reftel Evans

Advent i Ryssby och Åby

Adventstiden är snart här, som vanligt fylld med härliga gudstjänster, andakter och musikupplevelser.

Här är allt som händer i advent i Ryssby-Åby samlat på ett och samma ställe!

Söndag 1 december första söndagen i advent

Kl. 10.00 Familjemässa Ryssby kyrka, Mikael Lunnergård leder mässan, kyrkokören och barnkören medverkar. Efter mässan bjuder Internationella gruppen in till Adventgröt med kaffe och försäljning i Mariagården.

Kl. 10.00 Familjemässa i Åby kyrka, Sussie Kårlin leder mässan, kyrkokören och Mariakören och medverkar. Åbyträffen bjuder in till kyrkkaffe och basar i Åbygården efter mässan.

Torsdag 5 december

12.30 Torsdagsträffen i Mariagården, lunch till självkostnadspris, Stefan Lagesson spelar advents- och julmusik i 78 varv. Andakt

19.00 Sinnesrogudstjänst Ryssby kyrka ”You raise me up”,  Sussie Kårlin leder gudstjänsten, Marcus Olsson & Therese Ström sång och musik.

söndag 8 december andra söndagen i advent

Kl. 10.00 Högmässa Ryssby kyrka, Sussie Kårlin leder mässan.

Kl. 14.00 Gudstjänst i Nickebo klubblokal, Sussie Kårlin leder gudstjänsten, sång av körgrupp, kyrkkaffe.

tisdag 10 december

Kl. 10.00 Andakt Äringen

torsdag 13 december

18.30 Gemensamt Luciatåg i Åby kyrka. Barnen i våra grupper medverkar, se mer info här!

söndag 15 december tredje söndagen i advent

Kl. 10.00 Högmässa Åby kyrka, Lina Grimhammar leder gudstjänsten, Ryssby & Åby kyrkokörer sjunger.

Kl. 16.00 Familjegudstjänst med Lucia Ryssby kyrka, Lina Grimhammar leder gudstjänsten, pastoratets barnkörer medverkar.

tisdag 17 december

Kl. 14.30 Andakt Enliden

onsdag 18 december

Kl. 16.00 Messy Church Åbygården, läs mer här!

torsdag 19 december

Kl. 19.00 Sinnesrogudstjänst Ryssby kyrka

söndag 22 december Fjärde söndagen i advent

Kl. 10.00 Högmässa i Ryssby kyrka, Sussie Kårlin leder mässan.