Rösta från utlandet

Du som är folkbokförd i Sverige men befinner dig utomlands under kyrkovalet kan brevrösta. Brevröstningspaketet kan du få från din utlandsförsamling.

Personer som är folkbokförda i Sverige men vistas utomlands i samband med valet kan brevrösta. Brevrösten ska skickas till kyrkostyrelsen så att den är framme senast onsdag 13 september. Här kan du läsa mer om hur man brevröstar (Pdf).

Brevröstningspaket hos utlandsförsamlingarna

Har du inte fått med dig något brevröstningspaket på din utlandsresa så finns det brevröstningspaket att hämta på Svenska kyrkans utlandsförsamlingar. Här hittar du alla Svenska kyrkans utlandsförsamlingar.

Röstkortet måste bifogas

När du brevröstar måste du bifoga ditt röstkort. Fram till och med den 12 september fanns möjlighet att beställa ett nytt röstkort som skickades via utlandsförsamlingen. Nu är den funktionen stängd.