Foto: mnp

Pilgrimscentrum

Birgittagården Harg

Vandra Vikingaleden och övernatta i Birgittagården

Ta med vänner, grannar eller familj och vandra på Vikingaleden, kortare eller längre turer. Sök din vandringstur på Https://paxwalk.com/sv/ där du finner kartor  och annan information ang lederna.

För dig som önskar övernatta efter vägen har vi ställt iordning för vandrare och pilgrimmer i Birgittagården vid Hargs kyrka. Här finns fr o m nu 3 sängplatser och 8 golvplatser (luftmadrass) att hyra.
Dusch, toalett och kök finns.

Boka via vår expedition, 0173-428 00. Se aktuella tider under Kontakt här på hemsidan.
e-post: roslagens.norra.pastorat@svenskakyrkan.se.
Kostnad: 150 kr/person/natt betalas på plats via Swish eller Bg som du får vid bokning.
För grupper finns möjlighet till fler platser (20 st) men se till att vara ute i god tid för att det ska kunna ordnas!
Varmt välkommen med din bokning!

Välkommen till Birgittagården – vårt nya pilgrimscentrum
En rastplats att vila fötterna och själen på... Under året som gått har församlingshemmet i Harg fått lite omsorg, nya möbler och ny färg, och vi gläds över att vi fått återinviga Birgittagården den 7 oktober 2018. Birgittagården är en rastplats för vandrande pilgrimer då Martinleden och S:t Olavsleden möts här. Så planerar vi också för återkommande, kortare dags vandringar runt Hargstrakten med Birgittagården som utgångspunkt. Heliga Birgitta hade många visioner som bland annat resulterade i byggandet av Vadstena kloster och kyrka. Vår vision för Birgittagården är att den ska få vara lite som ett kök och ett köksbord, det är ju där man möts, sitter ner, samtalar och hämtar ny kraft för vardagen. Välkommen  och se hur fint det blivit och vidare till vandringar, kurser och stilla dagar!
Veronica Widell, präst och Kurt Nyberg , pilgrimsledare

Biskop e m Martin Lönnebo inviger Birgittagården Foto: Torbjörn Forsman

”Visa mig Herre din väg...”
Så ljöd sången på Birgittadagen, när hela kyrkan i högmässan först fylldes till sista plats och sedan när alla i en lång rad tågade ut från kyrkan upp mot Birgittagården för en högtidlig invigning av vårt nya pilgrimscentrum.
Biskop emeritus Martin Lönnebo invigningstalade, huset fylldes till sista plats med gäster från när och fjärran, linssoppan mättade och räckte till alla och efteråt bjöds det såklart på kaffe och tårta.
Välkommen till Birgittagården - en rastplats och mötesplats för vandrare genom livet.
Veronica Widell, präst