Sommarlåt

Fredag den 30 juni kl 19 i Öregrunds kyrka.

”Låtspel, barockorgel och jazz i tätt samspel” 
 
Olovs kärnfulla, svängiga låtspel på nyckelharpa tillsammans med Anders fantastiska arrangemang och lyhörda spel på barockorgel och piano har vuxit ihop och förfinats under många år. Det är svängigt, mäktigt, finstilt, överraskande och fyllt av humor. Låtarna är en blandning av nya kompositioner och gamla låtar som de har spelat länge tillsammans, några som de har spelat in tidigare i större ensembler. Det är också en blandning av traditionella låtar ur framför allt den Uppländska låtskatten och nykomponerad musik med inspiration från andra håll. 
Olov och Anders började sitt samspel 1994 då Anders var pianist i dåvarande Trio con X, improvisationstrio från Uppsala. Det året spelade Trio con X och Olov Johansson in albumet ”Myskolyriks Vals”. Det var i och med detta samarbete som musikaliskt tycke uppstod och mötet mellan Olovs nyckelharpspel  och Anders orgel- och pianospel tog sin början. Anders medverkade också på Olovs soloalbum ”Storsvarten”  från 1998. Båda medverkade på ”Like Cotton” från 2004 med Anders Bromander Ensemble där även Jan Allan, Tommy Johnson och Mats Engström ingick. Men det har hela tiden varit duospelet som de har odlat mest och som nu äntligen finns på ett eget album. 
    
Denna duo består av:   
OLOV JOHANSSON: känd från en av Sveriges mest inflytelserika folkmusikgrupper Väsen. Är Sveriges kanske främste nyckelharpsspelman som har tagit sin musik över hela världen. Har mottagit zornmärket i guld, den finaste utmärkelse man kan få som spelman i Sverige. 
 
ANDERS BROMANDER: mångsidig pianist, organist och arrangör som har verkat i många musikaliska sammanhang i Uppsala med omnejd. Omniband och Trio con X (Musik i Uppland), Organist i domkyrkoförsamlingen, Anders Bromander Ensemble, Nisse Landgren, Anna-Karin Ako Nytell Oldeberg etc