Roslagens norra pastorat

Roslagens norra pastorat Besöksadress: Drottninggatan 17, 74232 östhammar Postadress: Box 51, 74221 Östhammar Telefon: +46(173)42800 E-post till Roslagens norra pastorat Webbplats

Sommarens konstutställningar

i Öregrunds- och Gräsö kyrkor

Bild: Serge Ivanov

Öppettider i båda kyrkorna: 21 juni-11 aug, måndag – fredag kl 13-17.

Vernissage 21 juni kl 18.00, Öregrunds kyrka

Bild: Jesper Haynes

Gustaf Broms är född i Sverige 1966. Verksam i Vendels skogar.
Broms arbetar med frågeställningar som, vad är medvetandets natur och process ? Varandets dualistiska koncept, som i att vara både "NATUR", som i kroppens biologiska realitet, och att vara "INTELLEKT", som i den upplevda erfarenheten av fenomenens flöde ?
Han började att arbeta med fotografi och installation, men framförallt två arbeten ledde honom till den mer formlösa processen, performance/aktioner.
1993 brände Broms alla sina verk, i och med det insåg han hur intesiteten i den aktionen och den kvarvarande askan var starkare än något verk han tidigare gjort.
2005 avslutades projektet  "5 faiths for a brave new world", som bestod av objekt som var fysiskt för tunga för att kunna lyftas av hans kropp. Dessa två erfarenheter ledde till en längtan att arbeta med det formlösa och ledde fram till projektet "A walking piece", med Trish Littler, där de två konstnärerna tillbringade 18 månader till fots från Vendel till Odessa, verket skall ses som en teckning i tid, där kroppen är kritan.

Broms fortsätter att arbeta med en serie aktioner som vill belysa koncept som inre/yttre, stillhet/rörelse, tid/rum, där den egna kroppen är verktyg för att undersöka dessa processer. Den konstanta frågan är, " varför de dansande atomerna som utgör min kropp, inte flyter ihop med de dansande atomerna som utgör min värld ?"

VERNISSAGE 22 JUNI KL 18.00 GRÄSÖ KYRKA

Bild: Eva Douhan Lundkvist

Eva Douhan Lundkvist
från Örbyhusi Norduppland.
- Jag är konstnär och för närvarande arbetar jag mest i textil, tovning och broderi bland annat. Under de senaste tio åren har jag haft flera utställningar.
Sedan femton år tillbaka arbetar jag huvudsakligen i olika textila material och med olika textila tekniker. Just nu tovar jag i ull kombinerat med siden, två olika kvalitéer, två viljor, som på olika sätt påverkar varandra. Ullen är för mig stum och jordnära, trogen och formfast. Sidenet eteriskt, ljusbärande och nära himlen. Tiden lägger ett skimmer i konstverket.