En skärgårdssägen med doft av sommaren - Hugo Alfvén 150 år

Fredag 15/7 Öregrunds kyrka kl 19 

Joakim Kihlström; tenor, Stefan Nymark; piano. 

I år firar vi en av de främsta nationalromantiska kompositörerna nämligen Hugo Alvén som föddes för 150 år sedan. Vi firar hans jubileum genom att ägna en stor del av vårt program till Hugo Alvéns vackra och intagande musik med bland annat: ”Sommardofter”, ”Skogen sover”, ”Aftonstämning”, ”Saa tag mitt hjerte", ”Jag längtar dig” och pianostycket Solglitter ur Alvéns Skärgårdsbilder.
Vi bjuder också på sånger och pianosolon av W.P Berger och även några av de mest älskade Neapolitanska sångerna så som Mattinata, Coren Grato och O sole mio. Vi rundar av konserten med Morgens Schaders ”Sommarnatt” och Gustaf Nordqvists ”Till havs”. 
I år samarbetar tenoren Joakim Kihlström med Stefan Nymark en av våra främsta pianoackompanjatörer känd för sitt vackra och följsamma pianospel. Stefan har även samarbetat och gjort skivinspelningar med hovsångaren Karl-Magnus Fredriksson.

"Tenoren Joakim Kihlström har gjort många framgångsrika konserter som fått fina lovord. Han har bl. a. sjungit på Malmöoperan och Opera på Skäret i många år. Sina sångstudier har han gjort under ledning av Håkan Hagegård, Loa Falkman, Dan Marek, tenor från Metropolitan och Klas Hedlund, tenor på Kungliga operan m.fl."