Foto: Magnus Aronsson IKON

En bön i Coronatider

för Roslagens norra pastorat

En bön för Roslagens norra pastorat
Gud, du som är större än allt vi kan förstå,

vi kommer till dig i vår vilsenhet och oro för den smitta som sprider sig bland oss.

 Tack för den här dagen. Tack för våren som spirar omkring oss och för knopparna som är på väg att spricka ut. Tack för alla som vårdar livet och som gör sitt yttersta för att hjälpa.

 Vi ber med alla sjuka. Låt oss få känna att vi hör samman med dig och med varandra, även när alla måste hålla avstånd för smittans skull.

Vi ber med de äldsta ibland oss, om ett gott liv i gemenskap och omsorg. 

Vi ber med barnen och de unga, om trygghet och framtidshopp.

Vi ber för alla som jobbar och får det viktigaste att rulla, när det mesta står på paus.

Vi ber för dem som måste isolera sig, för sin egen och andras skull.

Vi ber för alla ledare, att de ska fatta visa beslut.

Gud, vår hjälp i liv och död, var med oss just där vi är.

 Vi ber för vår församling och vårt stift, för din kyrka i Sverige och över hela världen. Hjälp oss att upptäcka hur du är nära i lidandet. Ta emot oss i vår rädsla och vår ilska, i vår sorg och vår glädje. Ge oss kraft i tron på livets seger över döden.

Vi ber för hela din värld, från syd till nord och öst till väst. Vi ber särskilt för de mest utsatta ibland oss, för alla som lever i krig och konflikt, för dem som är på flykt eller lever i hemlöshet och fattigdom, för klimatet och för utrotningshotade arter. Låt påskens sol lysa för oss alla.

Livets Gud, din omsorg är större än vi kan föreställa oss. Hjälp oss att tjäna dig och se hur det är dig vi möter i varje medmänniska, även de som står oss emot. Kom med din fred och din välsignelse till din sargade värld.

 I Jesu namn

 Amen.