Ave generosa - Mariamusik under 1000 år

Välkommen till Östhammars kyrka den 6 januari kl 16:00.

Under titeln "Ave generosa - Mariamusik under 1000 år" framför Uppsala Vokalensemble körmusik a cappella, från Hildegard von Bingens medeltida hymn "Ave generosa" till mer nutida verk. Konserten bjuder på både kontemplativ och uppsluppen Mariamusik från olika tider och kyrkliga traditioner, med verk av bl.a. Rachmaninov, Britten, Pärt och Brahms. Uppsala Vokalensemble har idag etablerat sig i toppskiktet av Uppsalas körer. Kören har en bred repertoar och samarbetar ofta med sångare och instrumentalister. Körens dirigent Simon Frank har studerat i Stuttgart och tog i våras sin master i kördirigering vid Musikhögskolan i Stockholm. Simon har även arbetat med flera framstående körer i Tyskland och i Stockholm.