Gudstjänst under coronapandemin.

Hur vi förändrat verksamheten i och med Coronapandemin

Här uppdateras all information om tillägg, ändringar, inställda eller framflyttade arrangemang i Roslagens norra pastorat till följd av Coronaviruset. Uppdaterat 21 oktober.

Kyrkans miljöer är heliga platser och en trygg punkt för många, särskilt i tider av kris. Så långt det är möjligt fortsätter därför Svenska kyrkans församlingar att hålla öppet. Samtidigt följer vi noga Folkhälsomyndighetens anvisningar. Vi har också gjort vissa förändringar och ställer om genom att öppna kyrkor, hålla gudstjänst ute och flyttar fram arrangemang p g a den rådande pandemin. Se nedan.

Gudstjänster.  Vi samlas för gudstjänst i mindre grupper i kyrkorna enligt myndigheternas råd, max 50 personer och med trygga avstånd. Utan nattvard till 7 nov!
Vi fortsätter att uppmana till att inte komma om känner dig minsta sjuk, att hålla avstånd och en god handhygien. Detta med anledning av myndigheters råd vid risker för smittspridning av covid-19.

Morgonmässa/morgonbön
I Öregrunds kyrka är det morgonbön/morgonmässa på onsdagar kl 9.00-09.30, växlande med Östhammars kyrka som på torsdagar har morgonmässa respektive morgonbön kl 08,30-09.00.
OBS! Från 21/10 till 7/10 firas inte mässa utan endast bön.

Öppen kyrka
Östhammars kyrka Klockorna kommer att ringa när kyrkan är öppen och du kan tända ett ljus, sitta en stund i kyrkan. Öppet tis, ons och tors kl 11-14.
Välkommen även du som är isolerad hemma att tända ett ljus och be med oss, även om vi finns på olika plats är du inte ensam utan med oss i bön.

INStälld verksamhet/ARRANGEMANG SOM PAUSATS.

EXTRA: Pga de skärpta, allmänna råd gällande ökad smittspridning i Uppsala län till 3 nov så har vi beslutat att vidta följande åtgärder.

• Vi pausar viss verksamhet med omedelbar verkan: vissa körer, grupper etc. Se information under varje verksamhet här på hemsidan. Övriga grupper fortsätter att träffas med noggranna förhållningsregler.
  • Dop, vigsel och begravning genomförs med max 50 st i lokalen och med mycket varsamhet.
  • Gudstjänstfirande och Allhelgonahelgen genomförs (max 50 pers/kyrka) men utan nattvard till 7 nov och med stor försiktighet och instruktioner om sittplatser etc.
  • Vi har inte dörrarna öppna i Östhammars församlingsgård eller Kyrkans hus Öregrund eftersom personalen i möjligaste mån arbetar hemifrån, men du kan istället nå oss på telefon 0173-428 00 och e-post roslagens.norra.pastorat@svenskakyrkan.se som tidigare. Gäller till 7 nov.
  • Ungdomskväll med andakt, Barnsångsrytmik, Gräsö. Höstlovskul, Förälder o babyYoga. Gäller till 7 nov
  • Må bra – kören, Vardagskören, Kyrkokören Östhammar. Gäller till 7 nov.
  • Soppluncherna i Öregrund och Östhammar.
  • Andakter/Musik på Tallparksgården i Öregrund och på Edsvägen i Östhammar.
  • Syföreningen i Valö.
  • Språkcafé i Equmeniakyrkan.
  • Musikcafé i Östhammars församlingsgård.
  • Dagledigträffar i Hargshamn och på Gräsö.
  • Jesus Christ superstar, påskafton 11/4, flyttas fram.
  • Kontraktshögmässan 26/4, flyttas fram.
  • Biskopsvisitationen 12-17/5, flyttas fram.
  • Taizéresan är framflyttad, men istället blev det ett Taizéläger på Rävsten 10-13 juni.
  • Hembesök ersätts med telefonsamtal.

Sjukhuskyrkan ändrar sina rutiner så p g a rådande situation gör vi endast besök efter särskild begäran. Ring vår expedition tel 0173-428 00 och fråga efter Sven-Eric Morhed, präst.