Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kyrkor och församlingshem

I församlingen finns tre kyrkor och ett kapell. Vi har vackra och välskötta kyrkogårdar. Här finns också tre församlingshem som du kan låna eller hyra för samlingar och fester.

Välkommen till Fiskarens kapell i Församlingsgården. Här sker huvuddelen av församlingens söndagsmässor och gudstjänster.
Det är också platsen för större delen av församlingens vardagsverksamhet och Församlingsgården ligger på Almerska vägen 6 i Hallstavik, en låg rosa byggnad.

Vid de stora helgerna och andra speciella tillfällen används de övriga av församlingens kyrkor.

Fiskarens kapell, Församlingsgården

Välkommen till Fiskarens kapell i Församlingsgården. Här sker huvuddelen av församlingens söndagsmässor och gudstjänster. Det är också platsen för större delen av församlingens vardagsverksamhet och Församlingsgården ligger på Almerska vägen 6 i Hallstavik, en låg rosa byggnad. Vid de stora helgerna och andra speciella tillfällen används de övriga av församlingens kyrkor.

Edebo kyrka är en typisk roslagskyrka, som får sin karaktär av gråstenen. De äldsta delarna är från 1200-talet. 
Kyrkan är känd för sina medeltida målningar 
(Tierpsskolan), vilka täcker tak och valv. 
Dessa tjänade som de fattigas bibel "Biblia pauperum".

Antal sittplatser: Ca 250

Edebo kyrka

Edebo kyrka är en typisk roslagskyrka, som får sin karaktär av gråstenen. De äldsta delarna är från 1200-talet. Kyrkan är känd för sina medeltida målningar (Tierpsskolan), vilka täcker tak och valv. Dessa tjänade som de fattigas bibel "Biblia pauperum". Antal sittplatser: Ca 250

Hallstaviks kyrka invigdes av ärkebiskop Erling Eidem 1933. Bygget finansierades dels av insamlade medel, dels av pengar från Hallsta pappersbruk. 
Kyrkan ligger vid pappersbruket och ritades av professor Ivar Tengbom. Gunnar Torhamn har målat takmålningarna föreställande de fyra evangelisterna Markus, Lukas, Johannes och Matteus. Kyrkans klockstapel är en kopia av Gunillaklockan vid Uppsala slott.

Hallstaviks kyrka

Hallstaviks kyrka invigdes av ärkebiskop Erling Eidem 1933. Bygget finansierades dels av insamlade medel, dels av pengar från Hallsta pappersbruk. Kyrkan ligger vid pappersbruket och ritades av professor Ivar Tengbom. Gunnar Torhamn har målat takmålningarna föreställande de fyra evangelisterna Markus, Lukas, Johannes och Matteus. Kyrkans klockstapel är en kopia av Gunillaklockan vid Uppsala slott.

Häverö kyrka är en mycket vacker medeltida stenkyrka från 
1300-talet, belägen i Häverö några km öster om Hallstavik. Kyrkan är täckt på väggar och tak av målningar från 1500-talets början, målade av lärjungar till Albertus Pictor. Altarskåpet är gjort i Antwerpen i början av 1500-talet. 
Dopfunten är från 1200-talet.

Antal sittplatser: Ca 220

Häverö kyrka

Häverö kyrka är en mycket vacker medeltida stenkyrka från 1300-talet, belägen i Häverö några km öster om Hallstavik. Kyrkan är täckt på väggar och tak av målningar från 1500-talets början, målade av lärjungar till Albertus Pictor. Altarskåpet är gjort i Antwerpen i början av 1500-talet. Dopfunten är från 1200-talet. Antal sittplatser: Ca 220

Adresser till kyrkor och församlingshem

Fiskarens kapell, Församlingsgården, Almerska vägen 6, 763 34 HALLSTAVIK

 

Edebogården 
Järingevägen 1, 763 91 HALLSTAVIK

 

HÄVERÖ KYRKA
Häverö kyrkväg 4, 763 94 HALLSTAVIK

 

HÄVERÖ GRAVKAPELL
Häverö kyrkväg 2, 763 94 HALLSTAVIK

 

KLOCKARGÅRDEN
Häverö kyrkväg 6, 763 94 HALLSTAVIK

 

HALLSTAVIKS KYRKA
Tulkavägen 37, 763 34 HALLSTAVIK

RIMBO KYRKA

Rimbo Kyrkväg 12, 76291 RIMBO