Konfa Save The World

Du behöver inte vänta längre! Det stora konfirmationsäventyret börjar i höst. En äventyrsresa kring ditt liv och de frågor du tycker är viktiga.

Kan livet i Guds närhet vara ett äventyr?
Går det att samarbeta med Gud? Är det möjligt att förändra
världen? Bryr sig Gud om klimatet?
Kan man ha kontakt med Gud överhuvudtaget?

Var med och utforska detta och mycket annat i
KONFA SAVE THE WORLD

Konfatiden är en chans att lära känna nya kompisar och kanske också gamla kompisar på ett nytt sätt. Tillsammans gör vi upplevelser och upptäckter, som du inte får i andra sammanhang. Du får chans att utforska
de lekfulla sidorna hos dig själv och andra.

Konfirmation handlar om kristen tro - och kristen tro handlar om DITT liv och DINA frågor. Det som är viktigt för dig.
Under konfatiden får du fundera över både stora och svåra livsfrågor, som till exempel - ”Varför händer det onda saker i världen”, ”Vem är jag om fem år?” ”Vad händer med miljön i världen?”, Vad händer när jag dör?”.
Men även frågor som rör dig och ditt liv just nu - ”Vem kan bli kär i mig?”, Vem kan jag berätta mina hemligheter för?” Vem orkar lyssna på mig?”

Du är inte ensam om att fundera över livet - varje år väljer nästan 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan.

Du vet väl om att du är värdefull!
Vi hoppas att du under konfatiden kommer att känna att du duger som du är. Tidigare konfirmander berättar att de fått bättre självförtroende av konfirmandtiden. Vi hoppas att du vågar tro att du kan vara med och förändra världen till en bättre plats. Vi hoppas också att du vågar tro att Gud är någon som finns och som bryr sig om dig.

VI SES på Infodagen inför konfa: måndag 30 september kl. 13.00
i Det Levande Missionshuset, Hallstavik.
Inskivning och starten för konfaåret är den 6/10 i Häverö kyrka kl. 11.00. Därefter ses vi ungefär en helg i månaden och i gudstjänster under året.

KONFIRMATION 10 maj 2020 i Häverö kyrka.

MER INFO
Johan Pettersson, tel. 0175-250 64,  johan.pettersson@svenskakyrkan.se

Ulrika Södrén, tel. 0175-250 61, ulrika.sodren@svenskakyrkan.se

BRA ATT VETA

Du behöver inga förkunskaper och allt vi gör är
kostnadsfritt.

I konfatiden ingår förutom träffarna och lägerdygnen att du går på gudstjänst. Det är helt ok att besöka andra kyrkors gudstjänster.

Att åka på läger är en viktig och rolig del av konfirmandtiden. Alla ledare arbetar för att konfirmanderna ska känna sig trygga och trivas.
Är du orolig inför lägren - prata med din ledare.
Det sista lägret är längre och till ett av våra Nordiska grannländer.

Har du speciella behov, berätta gärna det i samband med anmälan, detta gör att vi lättare kan anpassa vår verksamhet till det bästa för alla.