Konfirmation Rimbo

Du behöver inte vänta längre! Det stora konfirmationsäventyret börjar i höst. Ett äventyr där du får åka på läger, leka lekar, samtala om kyrkan och Bibeln, den kristna tron och livet, träffa nya vänner, och upptäcka en massa andra roligheter.

Kan livet i Guds närhet vara ett äventyr?
Går det att samarbeta med Gud? Är det möjligt att förändra
världen? Bryr sig Gud om klimatet?
Kan man ha kontakt med Gud överhuvudtaget?

Konfirmation handlar om kristen tro - och kristen tro handlar om DITT liv och DINA frågor.
Det som är viktigt för dig.
Under konfatiden får du fundera över både stora och svåra livsfrågor, som till exempel - ”Varför händer det onda saker i världen”, ”Vem är jag om fem år?” ”Vad händer med miljön i världen?”, Vad händer när jag dör?”.
Men även frågor som rör dig och ditt liv just nu - ”Vem kan bli kär i mig?”, Vem kan jag berätta mina hemligheter för?” Vem orkar lyssna på mig?”

Du är inte ensam om att fundera över livet - varje år väljer nästan 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan.

Konfatiden är en chans att lära känna nya kompisar och kanske också gamla kompisar på ett nytt sätt. Tillsammans gör vi upplevelser och upptäckter, som du inte får i andra sammanhang. Du får chans att utforska
de lekfulla sidorna hos dig själv och andra.

Du vet väl om att du är värdefull!
Vi hoppas att du under konfatiden kommer att känna att du duger som du är. Tidigare konfirmander berättar att de fått bättre självförtroende av konfirmandtiden. Vi hoppas också att du vågar tro att
Gud är någon som finns och som bryr sig om dig.

BRA ATT VETA
I konfatiden ingår förutom träffarna och lägerdygnen att du går på gudstjänst. Det är helt ok att besöka andra kyrkors gudstjänster.

För att bli konfirmerad behöver man vara döpt. Om du inte är döpt kan du bli det under konfirmandtiden.

Du behöver inga förkunskaper och allt vi gör är kostnadsfritt.

Att åka på läger är en viktig och rolig del av konfirmandtiden. Alla ledare arbetar för att konfirmanderna ska känna sig trygga och trivas.
Är du orolig inför lägren - prata med din ledare.

Har du speciella behov, berätta gärna det i samband med anmälan, detta gör att vi lättare kan anpassa vår verksamhet till det bästa för alla.

RIMBO med omnejd
Det finns möjlighet att läsa vid två olika dagar.
Vi träffas onsdagar eller torsdagar, mellan kl 15-17 på Vibygården i Rimbo.
Träffarna sker varannan vecka med start v.37.

KONFIRMATION 30 maj 2020 i Fasterna kyrka

MER INFO