Hovdestalunds kyrkogård, Västerås
Foto: Michael Hjelt /Ikon

Kyrko- och kyrkogårdsvaktmästare, säsongsanställning

Kyrkogårdsförvaltningen söker kyrko- och kyrkogårdsvaktmästare till Blidö och Frötuna församlingar.

Roslagens östra pastorat söker två kyrko- och kyrkogårdsvaktmästare för säsongsanställning,
Huvudplacering; Blidö församling och Frötuna församling. Anställningarna är tidsbegränsade under perioden april t.o.m. oktober 2021.

Om jobbet
Traditionellt kyrkogårdsarbete såsom skötsel och underhåll av gravar och grönytor, städning och underhåll av församlingens lokaler. Tjänsten innefattar även inre tjänstgöring med arbete vid gudstjänster och kyrkliga handlingar m.m. Du kommer att arbeta efter rullande schema, vardagar och helger.

Som kyrko- och kyrkogårdsvaktmästare träffar du ofta besökare på våra kyrkogårdar och i våra kyrkor vilket ställer krav på att du har en god social förmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du som söker har ett utvecklat sinne för god service, är ansvarstagande och tar egna initiativ. Du trivs med att arbeta både självständigt och i arbetslag. Du delar kyrkans tro och värderingar.

Kvalifikationer och meriter
· Erfarenhet av grönytearbete, gärna på kyrkogård. Meriterande om du har utbildning inom området trädgård, markanläggning eller liknande
· Arbetserfarenhet som kyrkvaktmästare inre och yttre tjänst
· Förmåga att möta människor i livets alla skeden
· Du är kvalitetsmedveten och noggrann

Tjänsten kräver att du har körkort B

För mer information och ev. frågor kontakta Martin Johansson, kyrkogårds- och tf fastighetschef, tel. 0176-799 13, martin.johansson@svenskakyrkan.se

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Skicka din ansökan märkt ”Säsong kyrko- kyrkogårdsvaktmästare” till:
E-post: roslagensostra.pastorat@svenskakyrkan.se
eller postadress: Roslagens östra pastorat, Box 15, 761 21 Norrtälje