Pilgrimsvandring

Är du intresserad av att pilgrimsvandra? Då kan du följa med Roslagens östra pastorats kyrkoherde Mika Wallander när hon vandrar mellan de 19 kyrkorna som finns i pastoratet. Höstens vandringar kommer äga rum på Blidö samt i Söderbykarl-Estuna.

Bild: Ill. Lena Stennemark

PILGRIMSVANDRINGAR

Vi vandrar mellan de 19 kyrkorna som finns i Roslagens östra pastorat. Alla är välkomna att delta på våra pilgrimsvandringar.
Pilgrim Roslagens Facebook-sida:

AKTUELL PILGRIMSVANDRING

Söndag 27 oktober ska vi vandra från Söderbykarls kyrka till Estuna kyrka.
- 11.00 Söderbykarls kyrka. Samling och pilgrimsandakt med Mika Wallander och Barbro Stridh
- 13.00 Karls kyrkoruin. Pilgrimsmässa. Egen medhavd matsäckslunch. Information om muren
- 14.00 Vi vandrar vidare .
- 17.00 Estuna kyrka. Pilgrimsandakt med Mika Wallander och Peter Dahlberg
- 17.30 Gemensam måltid som är kostnadsfri.

Antal km: cirka 12–13 km
Vandringen är kostnadsfri.
Stigfinnare: Barbro Stridh
Vandringsledare: Mika Wallander
Frågor: Barbro Stridh om vägen, vandringen 0176-765 33
Anmälan: norrtalje@sensus.se eller telefon 0176-142 25

VÄLKOMMEN!

ESTUNA-SÖDERBYKARLS FÖRSAMLING

Estuna-Söderbykarls församling samarbetar med ”Pilgrimer i Roslagen” och har sedan 2005 en aktiv grupp som regelbundet pilgrimsvandrar. Är du intresserad och vill veta mer, kontakta Barbro Strid 0176 - 765 33.

VÄDDÖ FÖRSAMLING

Vandrarens sju nyckelord är:
Långsamhet, Frihet, Enkelhet, Bekymmerslöshet, Tystnad, Delande, Andlighet.

Dessa är viktiga oavsett om vandringen är en dag, vecka eller hela livet, livsvandringen.

Att packa sin ryggsäck för en vandring och fundera kring hur mycket man behöver ha med sig. Allt ska bäras. Vad kan jag avvara? Det kan vara svåra beslut att fatta ibland. Men att få möjlighet att släppa tid och rum, lämna göranden och måsten hemma, kan kännas ovant men ändå befriande.

Vandringen består av en timmes vandring för att sedan ta en rast. Något ord på vägen, för att sedan fortsätta vandringen. Ibland i tystnad enskilt och ibland under samtal med tillfälle för delande och gemenskap. Tillsammans blir det en inre och yttre vandring. Ibland är inte målet det viktigaste utan vägen. Kartan är klar när jag gått den och det finns bara det outforskade kvar. Att lämna något bakom sig och möta något nytt är spännande.

Vill du veta mer, kontakta:
Lars-Åke Johansson 0176-524 11,
e-post: lars-ake.johansson@svenskakyrkan.se