Kyrkomusiker till Estuna-Söderbykarls församling, 100%

En av våra musiker går i pension till sommaren. Därför söker vi nu en ny musiker till Roslagens östra pastorat med huvudsaklig placering i Estuna-Söderbykarls församling i natursköna Roslagen strax norr om Norrtälje.

I arbetsområdet finns totalt tre musikertjänster som arbetar tätt tillsammans.

Du kommer att tjänstgöra vid gudstjänster och kyrkliga handlingar och stort fokus kommer att ligga på att bygga upp församlingens musikverksamhet, framför allt med inriktning på barn och ungdomar.

Utöver den traditionella kyrkomusiken kommer du att ha frihet att anpassa verksamheten efter hur intresset ser ut och vi hoppas att du tycker om att arbeta med olika musikstilar.

Vi tror att du som söker tycker om att ta egna initiativ, är utåtriktad och social och trivs att arbeta tillsammans i arbetslaget.

Eftersom församlingens två kyrkor, och arbetsområdets totalt fem medeltida kyrkor, ligger på landsbygden norr om Norrtälje krävs B-körkort och tillgång till egen bil för tjänsten.

För tjänsten behövs kantorsexamen (eller motsvarande likvärdig utbildning) och givetvis delar du Svenska kyrkans värderingar och vill arbeta efter pastoratets ledord; Närvaro, Omtanke, Förkunnelse.

Tjänsten är en tillsvidareanställning om 100% med start i september eller efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning 6 månader.

Har du frågor eller vill veta mer om tjänsten så tveka inte att höra av dig till församlingsherde Fredrik Ekström tel. 0176-765 31, e-post fredrik.h.ekstrom@svenskakyrkan.se eller organist Peter Dahlberg tel. 0176-765 64, e-post peter.dahlberg@svenskakyrkan.se

Ansökan märkt ”Kyrkomusiker Estuna-Söderbykarl” skickas till:
Roslagens östra pastorat, Box 15 761 21 Norrtälje eller e-post: roslagensostra.pastorat@svenskakyrkan.se

Välkommen med din ansökan senast den 15 juni 2021.