Kyrkomusiker till Väddö församling, 100%

KYRKOMUSIKER 100 %

för tjänstgöring i Väddö församling, Roslagens östra pastorat

Väddö församling ligger i Roslagens östra pastorat. Församlingen är belägen 30 km norr om Norrtälje med Älmsta som centralort. Där finns låg-, mellan- och högstadieskola, vårdcentral och annan viktig samhällsservice. Väddö präglas av entreprenörsanda. Längst i norr har vi Singö med sin fina timrade kyrka. Sedan har vi Grisslehamn med sitt kapell, det stora hotellet Havsbaden och två timmars båtfärd till Åland.  Vi har Väddö kyrka som ligger i mitten av församlingen och är huvudkyrkan. Den är stor, rymlig och uppskattad för sin fina akustik och älskad av musiker. Längre söderut har vi Björkö-Arholma kyrka, också den en liten träkyrka känd för sin fantastiska kormålning av Harald Lindberg och längt i sydöst har vi Arholma ö med sitt vackra kapell.  Väddö passar lika bra för den som tycker om skärgårdsliv, natur, fiske och segling som den som vill ta sig till Stockholm och Uppsala för att arbeta, studera eller ta del av kulturutbudet. Kommunikationerna är utomordentliga. I pastoratet finns ca 8 musiker.

Om församlingen

Församlingen har en väl fungerande församlingsverksamhet där veckoverksamheten är koncentrerad till församlingsgården som ligger i Älmsta. Församlingen har ett väl utvecklat musikliv med barnkör, ungdomskör och tre vuxenkörer varav en är kyrkokören och som det krävs lite mer för att vara med i. Framför allt under sommarmånaderna har vi både externa och internproducerade konserter. Församlingsrådet består av personer som känner för sin kyrka och har ett eget engagemang.

I arbetslaget finns två präster, en komminister och en församlingsherde, församlingspedagog, församlingsassistent, fritidsledare och en assistent, musiker, fyra vaktmästare. Vi har dessutom två personer som inte är anställda som leder barn-, ungdoms- och vuxenkörerna.

Församlingen har hög standard på sina musikinstrument framför allt i Väddö kyrka, församlingsgården och Arholma kapell.

Kvalifikationer

Vi söker en person som har dokumenterad god musikalisk utbildning och erfarenhet, gärna organist utbildad. Vi förutsätter också en god kännedom om Svenska kyrkans syfte med sin verksamhet.

I uppgiften ingår förutom att sköta den musikaliska aktiviteten i samband med gudstjänster och kyrkliga handlingar även att leda och utveckla kyrkokören och kör för alla samt organisera sommarmusiken, medverka vid personalsamlingar. Vi söker en person som ser möjligheter, kan fånga och entusiasmera barn, unga och vuxna till musikaliskt engagemang i församlingen i både mindre och större sammanhang. Vi söker en person som också ser värdet, inte minst i församlingens barn, ungdoms och konfirmandverksamhet och inte är främmande för att nu och då bidra med sin musikprofession till dessa verksamheter. I tjänsten ingår att ansvara för budget, marknadsföring av musikevenemang på lämpliga sätt. Arbetet sker även på kvällar och helger.

Körkort och tillgång till egen bil krävs.

För behörighet till tjänsten krävs medlemskap i Svenska kyrkan.

Sista ansökningsdag 30 augusti 2019.

Tillträde så snart som möjligt eller efter överenskommelse.

Välkommen med i ansökan märkt ”Kyrkomusiker Väddö”.
Bifoga meritförteckning, löneanspråk och referenspersoner till:

Roslagens östra pastorat
761 121 Norrtälje

roslagensostra.pastorat@svenskakyrkan.se

Upplysningar

Mika Wallander kyrkoherde 0176-774 92.

Lars-Åke Johansson församlingsherde i Väddö församling 0176-524 11.