Kyrkomusiker till Länna, Blidö och Riala församlingar, 50%

Länna, Blidö och Riala församlingar söker en kyrkomusiker med speciellt ansvar för Blidö församling.

I tjänsten ingår förutom gudstjänster och kyrkliga handlingar även att leda och utveckla barnkör, vuxenkör och musiklekis, organisera sommarmusiken och medverka vid personalsamlingar. Vi söker en person som ser möjligheter, kan fånga och entusiasmera såväl barn som vuxna till musikaliskt engagemang i församlingarna i både mindre och större sammanhang. Vi söker en person som också ser värdet, inte minst i församlingens barn-, ungdoms- och konfirmandverksamhet och inte är främmande för att nu och då bidra med sin musikprofession till dessa verksamheter. I tjänsten ingår att ansvara för budget, marknadsföring av musikevenemang på lämpliga sätt. Arbetet sker även på kvällar och helger.

I arbetslaget finns två präster, en komminister och en församlingsherde, två musiker, två barn- och ungdomsledare, två vaktmästare, förman och lokalvårdare.

Vi söker dig som
Med glädje sjunger och spelar med barn och ungdomar.
Är väl förankrad i kyrkans gudstjänst, tro och liv.
Vill använda musiken för att vara med och bygga församling.
Är social och har lätt att samarbeta. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Behörighetskrav: Musiklärarexamen, kantorsexamen eller motsvarande.
Körkort och tillgång till egen bil krävs.
För behörighet till tjänsten krävs medlemskap i Svenska kyrkan.

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning sex månader.
Tillträde efter överenskommelse.

Ansökningshandlingar med CV, personligt brev och löneanspråk märkt ”Musiker Länna, Blidö och Riala” skickas till:
roslagensostra.pastorat@svenskakyrkan.se
Roslagens östra pastorat
761 21 Norrtälje

Sista ansökningsdag 15 januari 2020.

Vi tillämpar löpande intervjuer.

Upplysning om tjänsten lämnas av Mika Wallander, kyrkoherde, tel 0176-774 92,
Anders Elvin, vik församlingsherde, 070-441 49 25.