Arbetsledande komminister till Roslagsbro-Vätö församling, 100%

Bild: Joakim Carlström/IKON

Arbetsledande komminister till Roslagsbro-Vätö församling 100%

Roslagsbro-Vätö församling ligger centralt i Roslagen strax utanför Norrtälje. Församlingen ligger mycket naturskönt med en bra mix av traditionell landsbygd och skärgård.

Församlingen erbjuder stora möjligheter för dig som tycker om havet, segling och simning.

Här finns två mycket fina medeltidskyrkor och ett välutvecklat församlingsliv för olika åldrar.

Vi söker nu en komminister 100% med arbetsledarskapsansvar och en vilja att gå in i barn-, ungdoms- och konfirmandverksamheten.

Vi söker dig som är drivande och vill utveckla vår verksamhet.

Du kommer att ingå i ett arbetslag tillsammans med Estuna-Söderbykarl och Lohärads församling. Dessa tre församlingar utgör en egen enhet inom Roslagens östra pastorat.

Du delar det pastorala ansvaret med församlingsherde Fredrik Ekström.

Du kommer att hålla i gudstjänster och kyrkliga handlingar (dop, vigslar, begravningar).

Nu söker vi dig som:

- gärna har flera års erfarenhet av prästtjänst

- är en god förkunnare för alla åldrar

- vill bygga församling och relationer tillsammans med ideella

- trivs med att arbeta i arbetslag

- vill vara med och utveckla en levande församling

Tjänsten är en tillsvidareanställning 100%. Tillträde efter överenskommelse.

Körkort och tillgång till bil erfordras.

Kontaktpersoner: församlingsrådets ordförande Anders Forsberg, tel 073-073 98 81 och kyrkoherde Mika Wallander tel 0176- 774 92.

Välkommen med din ansökan märkt ”Komminister Roslagsbro-Vätö församling”
senast 16 augusti 2019.

Ansökan med sedvanliga ansökningshandlingar skickas till:

roslagensostra.pastorat@svenskakyrkan.se

Roslagens östra pastorat