Komminister till Väddö församling, 100%

Komminister till Väddö församling 100%

Väddö församling är belägen 30 km norr om Norrtälje med Älmsta som centralort. Det är en aktiv och levande ort med låg-, mellan- och högstadieskola, vårdcentral och annan samhällsservice. Samhället är präglat av en stor entreprenörsanda. Församlingen har fem kyrkor: Singö med sin gamla, fina, timrade kyrka; Grisslehamn med sitt kapell och två timmars båtfärd till Åland; Björkö- Arholma kyrka, känd för sin fantastiska kormålning av Harald Lindberg; Arholma kyrka med sitt vackra kapell samt Väddö kyrka församlingens huvudkyrka som är en stor och ståtlig kyrka.  Väddö passar bra både för den som tycker om skärgårdsliv, natur, fiske och segling och den som vill ta sig in till Stockholm och Uppsala för att arbeta, studera eller ta del av kulturutbudet. Kommunikationerna är utomordentliga. Det tar 30 minuter att åka bil från Norrtälje till Älmsta.

Församlingen har väl fungerande verksamheter med barnverksamhet, konfirmandverksamhet och diakonal verksamhet. Här finns ett väl utvecklat musikliv med barnkör, ungdomskör och tre vuxenkörer. Gudstjänstlivet är rikt och levande både på helger och vardagar. Det finns ett ideellt engagemang och församlingen har påbörjat ett projekt med syftet att utveckla det ideella arbetet under arbetsnamnet ”Att vara kyrka”.

En viktig del i församlingens verksamhet är ”Väddö Pilgrim”. Här finns en pilgrimsgrupp och många aktiva vandrare.

Församlingsrådet består av förtroendevalda som känner för sin kyrka och deltar i församlingslivet.

Vi  söker en präst som :

-          Ser vikten av ett levande gudstjänstliv och vill arbeta för att utveckla detta.

-          Vill vara en resurs och drivkraft i arbetet med att utveckla de ideella krafterna i vår kyrka.

-          Ser möjligheterna med pilgrimsvandringar

-          har en vilja att gå in i barn-, ungdoms- och konfirmandverksamheten.

Vi tillämpar provanställning 6 månader.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Församlingsherde Lars-Åke Johansson tel 0176-52411
Kyrkoherde Mika Wallander tel 0176-77492
Facklig företrädare: Johan Lautmann 070-9789800

Tillträde: 1 september 2020 eller efter överenskommelse.

Ansökan märkt ”Komminister Väddö församling” skickas till:

Roslagens östra pastorat
761 21 Norrtälje

E-post: roslagensostra.pastorast@svenskakyrkan.se

Sista ansökningsdag: 30 juni  2020.