Foto: Anneli Ek

Heldagsvandringar

Heldagsvandringar sker under helger och längden varierar mellan 10 km och 24 km. Nästa planerade vandring är den 5/2 med sista anmälan 3/2.

Heldagsvandringarna startar på förmiddagen och slutar på eftermiddagen/kvällen. Längden varierar mellan 10 km och 24 km och vi försöker att om möjligt passa ihop start- och ankomsttiderna till målet med kollektiva transportmöjligheter. I annat fall ordnar vi med biltransporter.
Dessa vandringar sker i huvudsak på lördagar eller söndagar och dessa vandringar kräver anmälan. Information kommer löpande.

Planerade vandringar

Med reservation för ändringar.

Frötuna kyrka – Norrtälje kyrka

När: Söndag 5 februari
Start: Frötuna kyrka kl 11.00

Vi börjar med en gudstjänst kl 11.00 i Frötuna kyrka. Ca kl 12.00 börjar vi vår vandring mot Norrtälje kyrka, längs Roslagleden. Ca 7,5 km.
Medtag mat och dryck för dagen och bra vandringsskor. Vandringen är på ett jämnt underlag, där vi anpassar oss efter varandras kondition.
En buss går från Norrtälje busstation tillbaka till Frötuna kyrka kl 15.28.
För information kontakta Lars-Åke Johansson på tfn 070-524 77 44 eller e-post lars-ake.johansson@svenskakyrkan.se

Vandringsledare: Lars-Åke Johansson, pilgrimspräst.
Tema: ”Ljusets väktare”
Anmälan: Senast 3/2, via formuläret längre ner på sidan eller direkt till Lars-Åke.

Roslagsbro kyrka – Vätö kyrka

När: Söndag 26 februari
Start: Roslagsbro kyrka kl 10.30

Vi vandrar från Roslagsbro kyrka till Vätö kyrka, ca 14 km, med en musikmässa som mål. Kl 16.00 är det nämligen Roslagsbro-Vätö församlings tur att ta över stafettpinnen i den musikaliska pilgrimsstafetten (klicka på länken om du vill läsa mer om den) och temat för musiken är Simon and Garfunkel.
Transport tillbaka med buss från Utveda (avgår 18.29 från Vätö bibliotek.)
När vi vet vilka som anmält sig kan vi ordna transport med de som deltagit i gudstjänsten så blir det inte så sent.
Medtag matsäck för dagen.

Tema: ”Like av bridge over troubled water”
Vandringsledare: Lars-Åke Johansson, pilgrimspräst
Anmälan: Senast 24/2, via formuläret längre ner på sidan eller direkt till Lars-Åke.

Norrtälje kyrka – Roslagsbro kyrka

När: Lördag 18 mars
Start: Norrtälje kyrka kl 9.30

Vandringen går över Porshanken och sedan via Roslagsleden till Roslagsbro kyrka. Sträckans längd är ca 11 km. Kl 14.10 går en buss tillbaka till Norrtälje.
Medtag matsäck för dagen.

Tema: Från Hammarskjölds vägmärken, ”vid gränsen av det oerhörda”
Vandringsledare: Lars-Åke Johansson, pilgrimspräst
Anmälan: Senast 16/3, via formuläret längre ner på sidan eller direkt till Lars-Åke.

Kommande vandringar

Häverödal – Sanda (Via St. Olav-leden)
När: Lördag 11 april
Längd: Ca 15 km
Mer information kommer.

Grisslehamn – Häverödal (Via St. Olav-leden)
När: Lördag 13 maj
Längd: Ca 24 km
Mer information kommer.

Med reservation för ändringar.