Församlingspedagog Frötuna och Rådmansö församlingar

Roslagens östra pastorat söker en ny medarbetare med placering i Rådmansö-Frötuna församlingar. Som församlingspedagog vill vi att du leder och planerar arbetet för barn, konfirmander och unga i församlingarna. Du arbetar och planerar självständigt olika projekt där barn och unga får lära sig om kyrkans tro och liv. Till din hjälp i de olika projekten har du hela det övriga arbetslaget. Till exempel: skolprojekt åk 1-6 med teman som anknyter till läroplan och kyrkans liv, julspel och påskspel, konfirmander och ungdomsgrupp, familjegudstjänster på vardagkvällar.

Kvalifikationer
Du är utbildad församlingspedagog, lärare eller har annan pedagogisk utbildning. Du är döpt och tillhör Svenska kyrkan. Du har körkort och tillgång till egen bil.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är utåtriktad och tycker om att möta människor. Du har en naturlig fallenhet för att skapa nya kontakter och bygga ett socialt kapital. Du är noggrann i planeringen av arbetet eftersom det involverar många. Du är bra på självständig planering men vill också samarbeta med andra för att förverkliga projekten. Du kan på ett naturligt och moget sätt representera Svenska kyrkan i mötet med skola, kommun och församlingsbor. Vid tillsättningen av tjänsten läggs stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänsten är heltid 100 % med tillträde efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Upplysningar om tjänsten
Församlingsherde Jakob Bäcklund, 070-361 95 60, jakob.backlund@svenskakyrkan.se

Ansökan med cv och referenser skickas till roslagensostra.pastorat@svenskakyrkan.se
Märk din ansökan ”Församlingspedagog Rådmansö-Frötuna”.

Sista ansökningsdag är den 3 maj 2019