Fängelsepräst till Norrtälje-Malsta församling

Fängelsepräst 50% och församlingspräst 50%

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet eller som vill arbeta som fängelsepräst och utvecklas med arbetet.

Fängelsearbetet är på Norrtäljeanstalten som är en anstalt med högsta säkerhetsklass med nära 200 män intagna. Du kommer att arbeta i ett NAV-team med mycket gott arbetsklimat som består av diakon Svenska kyrkan, pastor frikyrkan och en Imam. NAV-verksamheten är välsedd och förankrad på anstalten. På anstalten finns ett underbart kapell som är navet i vår verksamhet. Arbetet består i enskilda samtal av olika slag, gudstjänster, meditationer, stilla dagar och besöksgrupper.

I församlingen har du sedvanliga prästuppgifter såsom högmässor, kvällsgudstjänster, kyrkliga handlingar samt samtalsgrupper. Det finns en väl inarbetad struktur för fördelningen av arbetet i församlingen innanför och utanför fängelsemurarna. Det är en rolig och rik församling, på så sätt att många går på gudstjänst här och intresset för kyrkan är tydligt.

Kontakt vid frågor om tjänsten:
Ninna Birkoff, tel 0176-774 31
e-post: ninna.birkoff@svenskakyrkan.se

Välkommen att söka tjänsten som fängelsepräst i Norrtälje-Malsta församling, Roslagens östra pastorat.
Skicka din ansökan märkt ”Fängelsepräst” till:
E-post: roslagensostra.pastorat@svenskakyrkan.se
Postadress:
Roslagens östra pastorat
Box 15, 761 21 Norrtälje

Välkommen med din ansökan.