Foto: Linda Mikkelsson/IKON

Fängelsediakon

till Norrtälje

Fängelsediakon 50% och församlingsdiakon 50%

Roslagens östra pastorat består av 10 församlingar och har ca 90 medarbetare. Här finns skärgård och Norrtälje är en fantastisk liten stad som har allt i form av kultur och fritidsliv.

Nu söker Roslagens östra pastorat dig som har tidigare erfarenhet eller som vill arbeta och utvecklas i arbetet som fängelsediakon och församlingsdiakon i Frötuna församling som ligger vid infarten till Norrtälje.
Fängelsearbetet är på Norrtäljeanstalten som är en anstalt med högsta säkerhetsklass med nära 200 män intagna. Du kommer att arbeta i ett NAV-team med gott arbetsklimat som består av präst Svenska kyrkan, pastor från frikyrkan och en Imam förutom diakon. NAV-verksamheten är välsedd och förankrad på anstalten. På anstalten finns ett kapell som är navet i vår verksamhet.

Arbetsuppgifter
Arbetet på fängelset består av gudstjänster, enskilda samtal, stilla dagar och besöksgrupper.

I Frötuna församling har du sedvanliga diakonuppgifter såsom grupper, enskilda stödsamtal samt samtalsgrupper. Det finns en väl inarbetad struktur för fördelningen av arbetet i församlingen innanför och utanför fängelsemurarna. 

Som person är du
En lagspelare samtidigt som du har integritet och kan sätta gränser. Det är viktigt att du trivs med att vara församlingsdiakon och tycker om att fira gudstjänst.  

B-körkort och tillgång till egen bil krävs. 

Övrig information
Intervjuer kommer ske löpande med avsikt att tillsätta tjänsten så snart som möjligt.
Din ansökan innehåller personligt brev och CV.

Anställningsform
Tjänsten är tillsvidare på heltid med placering dels i Frötuna församling och dels på Norrtäljeanstalten. Vi tillämpar provanställning, 6 månader. 

Upplysningar om tjänsten lämnas av Lena Stennemark, HR-specialist, tel. 0176-799 17

Ansökan
Välkommen din ansökan märkt ”Fängelsediakon” till:
E-post: roslagensostra.pastorat@svenskakyrkan.se eller
Postadress: Roslagens östra pastorat, Box 15, 761 21 Norrtälje

Sista ansökningsdag: 31 maj 2022
Tillträde: enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan