Foto: Magnus Aronson/IKON

Diakon, inriktning ungdom

Välkommen att söka diakontjänst, 100%, inriktning ungdom i Norrtälje-Malsta församling

Norrtälje är en trevlig och växande småstad med närhet till skärgård och utmärkta pendlingsmöjligheter till Stockholmsregionen. Församlingen är en del av Roslagens östra pastorat.

I tjänsten ligger tyngdpunkten på arbetet med ungdomar och unga vuxna; att bedriva diakoni i pastoratet, med särskilt inriktning barn och ungdomar.

Du skall tillsammans med övrig personal i konfirmandteamet planera och genomföra konfirmand- och ungdomsarbete i församlingen och på läger samt vara tydlig ledare i våra konfirmandgrupper, engagerad i ledarutbildningen och ungdomskvällar. 

Du har förmåga att engagera ungdomar från 13–20 år i olika delar av församlingens liv.
Du vill arbeta med skolkontakter och närvaro på skolorna och tillsammans med arbetslag och ideella leva evangeliet och möta utmaningar i vår tid.

I tjänsten ingår också andra diakonala uppgifter såsom stödsamtal till enskilda, gruppverksamhet och gudstjänster mm. 

Som diakon önskar vi att du vill arbeta målinriktat utifrån församlingsinstruktionens ledord; närvaro, förkunnelse och omtanke, men även ser samverkan och samarbete inom och utanför kyrkans portar som naturligt. 

Vi förutsätter att du är utbildad och vigd diakon enligt Svenska kyrkans ordning. Tjänsten är tillsvidare på heltid. Vi tillämpar provanställning, 6 månader. Intervjuer kommer ske löpande. 

Sista ansökningsdag: 31 maj 2022. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV, märk din ansökan ”Diakon”. E-post: roslagensostra.pastorat@svenskakyrkan.se
Postadress: Roslagens östra pastorat, Box 15, 761 21 Norrtälje

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Lena Stennemark, HR-specialist, tel 0176-799 17