Foto: Joakim Carlström/IKON

Diakon

100%. Tjänsten delas med 75% i Länna, Blidö och Riala församlingar samt 25% i Estuna-Söderbykarl, Lohärad och Roslagsbro-Vätö församlingar

Inriktning Evangelium

Församlingarna ingår i Roslagens östra pastorat och nu utökar vi med en ny diakontjänst. Vi söker dig som vill vara med i vårt arbetslag i arbetet med diakonal verksamhet, gemenskapsfrämjande och eller problemlösande insatser.

Arbetet som diakon hos oss innebär bl.a. allmänt församlingsarbete, stödsamtal enskilt och i grupper, stöd till förtroendevalda, volontärer och medarbetare i arbetet för internationella diakonin ACT och att vara en tillgång till övriga arbetslaget samt medverka i gudstjänster.
Vi har rik verksamhet med bl.a. öppen förskola, konfirmander, scoutverksamhet, barn- och vuxenkörer.

Vi söker dig som:
– vill var med och utveckla en levande församling
– ser framemot att samordna för volontärer, rekrytera, inspirera och utbilda
– har en god kommunikativ förmåga
– är social, utåtriktad, empatisk och positiv
– är vigd diakon och medlem i Svenska kyrkan

Länna, Blidö och Riala församlingar är tre av totalt tio församlingar i pastoratet, vi är ca sju medarbetare i arbetslaget. Din arbetsplats blir i Rosenlundskyrkan, Bergshamra.

Vi tillämpar provanställning 6 månader.
Körkort och tillgång till bil erfordras.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Församlingsherde Anders Elvin, tel. 070-441 49 25
Kyrkoherde Mika Wallander, tel. 0176- 774 92
Facklig företrädare: Johan Lautmann, tel. 070-978 98 00

Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan märkt ”Diakon Länna, Blidö o Riala församlingar” skickas till:
Roslagens östra pastorat, Box 15, 761 21 Norrtälje
eller e-post: roslagensostra.pastorat@svenskakyrkan.se

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Välkommen med din ansökan!