Diakon till Norrtälje-Malsta församling, 100%

Välkommen att söka diakontjänst i Norrtälje-Malsta församling!

Norrtälje är en trevlig och växande småstad med närhet till skärgård och utmärkta pendlingsmöjligheter till Stockholmsregionen.
Du kommer att ingå i ett diakonarbetslag bestående av 4 diakoner med olika inriktningar.
Vi är ett motiverat arbetslag med präster, pedagoger, musiker, husmödrar, vaktmästare, familjerådgivare och diakoner som gärna samverkar tillsammans!

Tjänsten är tillsvidare och i tjänsten ingår diakonala uppgifter såsom stödsamtal, sorgegrupper, andakter och gudstjänster mm.
Som diakon önskar vi att du vill arbeta självständigt och målinriktat, men även ser en styrka i samverkan och samarbete. Du får gärna komma med nya idéer och kommer att ha ett särskilt ansvar att vara med och utveckla den sociala verksamheten i vår församling.  Du kommer vara samordnare för diakoner, husmödrar samt volontärer.

Vi förutsätter att du är utbildad och vigd diakon enligt Svenska kyrkans ordning.

Välkommen med din ansökan, märk din ansökan ”Diakon”.
E-post: roslagensostra.pastorat@svenskakyrkan.se
Postadress: Roslagens östra pastorat, Box 15, 761 21 Norrtälje

Vid frågor, kontakta diakon Anna Rydberg Nilsson 0176-774 95 eller
tf församlingsherde Per Rydberg 070-627 07 06.