Foto: Oberammergau

Passionsspelen i Oberammergau 2020

Ronneby pastorat anordnar tillsammans med Jämjö pastorat en bussresa - INSTÄLLT -

Av passionsspel är nog de i Oberammergau de mest välkända. Hit kommer, vart tionde år, människor från hela världen för att uppleva spel som är något utöver det vanliga. Fantastiska skådespelare och skönsjungande musiker framför en gripande
föreställning om passionshistorien. Detta är ingen vanlig turistresa – följ med du också! 

Passionsspelen i Oberammergau är för många ett begrepp och ger hos de flesta ett bestående och djupt intryck. På ett innerligt, estetiskt och folkligt sätt framförs, av ortsbefolkningen, Jesu lidandes historia ackompanjerad av vacker musik. 

Passionsspelen ger något till alla. De griper tag och gör åskådaren näst intill närvarande i händelserna som utspelar sig på scenen. Spelen är trogna mot bibeltexterna och får genom den nära förankringen hos byborna i Oberammergau en intensitet som påverkar. Man blir som besökare i Oberammergau påmind om den glädje och stolthet som folket i byn har inför sin uppgift att gestalta Jesu lidandes historia. På restaurangen eller i affären kan man möta en Petrus, Johannes eller Maria och bland barnen kanske man känner igen några som medverkade i föreställningen. Under de månader som spelen pågår är byn Oberammergau på olika sätt genomsyrad av passionsspelen.

DAG 1, söndag 30 augusti
Resan börjar i Jämjö och Ronneby. Bussresa via Danmark och Rödby-Puttgarden till Hannover. Logi med middag på Median Hotel.
Ca 70 mil

DAG 2, måndag 31 augusti
Resan fortsätter söderut längs Autobahn. I kvällningen kommer vi till Oberammergau. En del av gruppen bor på Gasthof zur Rose i Oberammergau och en del på Hotel Sonnenhang i Bad Kohlgrub. (Oberammergau förbehåller sig rätten att ändra boendet).
Ca 70 mil

DAG 3, tisdag 1 september
Passionsspelsdag. Fri tid fram till kl 13.30 då spelen börjar. Det blir ett längre uppehåll för middag och sedan fortsätter spelen

DAG 4, onsdag 2 september
Vi packar väskan och åker norrut igen. Vi bor denna natten på Hotel Belmondo, strax norr om Leipzig.
Ca 51 mil

DAG 5, torsdag 3 september
Hemfärd. Via Rostock-Gedser kommer vi till Danmark och är snart tillbaks i fosterlandet.
Ca 77 mil

Pris
9.180 kr

Enkelrumstillägg
690 kr

Allt detta ingår
Bussresa, logi i dubbelrum med frukost, fyra middagar och biljett till
Passionsspelet

Antal platser
25

RESEVILLKOR
Anmälningsavgift
2.000 kr/person, faktureras enl överenskommelse. Slutbetalning tas emot senast 31 januari 2020. Inbetalda avgifter kan ej återbetalas

Avbeställningsskydd
Kan tecknas och betalas i samband med bokning. Det kostar 325 kr och
gäller vid egen och nära anhörigs sjukdom eller om man hastigt förlorar sitt jobb. Om kortbetalning ska gälla får man kolla det med sin bank. Avbeställningsskydd rekommenderas.

Kostnadsförändringar
Priset kan ändras p g a kostnadsökningar som beror på:
- ändringar i transportkostnader
- ändringar i skatter, tullar eller avgifter
- ändringar i växelkurser

Hotell
I prospektet nämnda hotell kan bytas mot likvärdiga

Resegaranti
EXODUS resor har hos Kammarkollegiet ställt lagstadgad resegaranti